Riyad Mahrez

Det var bare et lag på banen i dag og en spiller som fremstod som supermann, Riyad Mahrez scoret tre ganger da Manchester City vant 5-0 hjemme mot Burnley i Premier League.

Det var tydelig at Manchester City manager Pep Guardiola er lei av å befinne seg langt nede på tabellen, verdens beste manager trives ikke på 14 plass. – Vel er ikke Burnley det vanskeligste laget å få på besøk, men denne gangen kunne de nesten ha sendt pappfigurene som okkuperer tribunene om dagen.

Før kampen var City nummer 14 i Premier League etter en dårlig sesongstart. Gjestene fra Burnley har heller ikke startet bra og var før nummer 17-kampen på rad med bare fem poeng på åtte kamper.

Les: «Domenico Berardi er verdt minst 50 millioner euro»

Manchester City fikk en utmerket start da Riyad Mahrez ble spilt helt fri i boksen av Kevin De Bruyne, og han sendte ballen bunnsolid i nettet i 1-0 etter 6 minutter.

Etter 22 minutter doblet City ledelsen. Burnley-forsvaret sov da Kyle Walker kastet langt inn i feltet til Mahrez, som med et par kjappe trekk kom på skuddhold og satte ballen pent i det lange hjørnet.

Rett før pause var De Bruyne igjen bak en flott assist, da han fra høyre fant Benjamin Mendy bakerst i feltet, som ved sitt første berøring sendte ballen i det lange hjørnet.

Derfor sto det 3-0 til hjemmelaget til pause etter en omgang der Burnley ikke hadde kommet hjem til noe.

Det endret seg litt i andre omgang, Manchester City slappet litt av, men det var ikke nok for de besøkende å komme tilbake i kampen.

Etter 67 minutter scoret City i stedet, da Ferran Torres hadde siste fot på et klassisk Guardiola-angrep med små pasninger i motstanderens felt.

To minutter senere ble sekken snørt godt og grundig da Mahrez benyttet seg av en fin presentasjon fra Phil Foden for å heade sitt tredje mål inn bak den sprettende Burnley-keeperen Bailey Peacock-Farrell.

Les: Leeds nektet Everton poeng på Goodison Park

5-0 til Manchester City etter 69 minutter.

Fem minutter senere sendte Peacock-Farrell ballen i sitt eget nett etter en ellers fin redning. Heldigvis for den unge keeperen ble målet kansellert av VAR etter en offside på Gabriel Jesus.

De tre poengene betyr at City rykker opp til nummer åtte i Premier League, mens Burnley forblir nummer 17.

Manchester City – Burnley 5-0
Premier League
6′ 1-0 Riyad Mahrez
22′ 2-0 Riyad Mahrez
41′ 3-0 Benjamin Mendy
66′ 4-0 Ferran Torres
69′ 5-0 Riyad Mahrez