Rollene er byttet om, denne gangen er det ikke Michael Zorc som står klar for raid.

Borussia Dortmund har en teft i verdensklasse når det kommer til talentutvikling og spillersalg. Før det ene talentet selges for hundrevis av millioner, har det neste supertalentet allerede etablert seg i Dortmund-troppen. En uproblematisk suksessformel? Ikke når tenåringer har skjønt de kan diktere kontraktsinnholdet.

Dortmund gir de unge spillerne sine tilgang til å boltre seg i Bundesliga og Champions League. For Christian Pulisic (Chelsea), Ousmane Dembélé (Barcelona), Jadon Sancho (Manchester United), Erling Haaland og Jude Bellingham har dette gitt spillerne rakettfart inn i stjernehimmelen. Den neste store hos Dortmund er Youssoufa Moukoko.

Se Bundesliga, Ligue 1, La Liga, Serie a og mye mer direkte på UnibetTV

Dortmund ga tenåringen debuten dagen etter han fylte 16 år. Senterforwarden ble byttet inn for Erling Haaland mot Hertha Berlin i november 2020, og etter kampen holdt ikke Haaland igjen på superlativene.

-Jeg mener han er det største talentet i verden akkurat nå. 16 år og én dag, det er helt utrolig. Han har en stor karriere foran seg, skrøt Haaland til ESPN.

I løpet av det siste året har Moukoko vært på banen i 23 kamper og levert 3 scoringer og 1 assist. Debuten i Champions League har tenåringen også bak seg. I inneværende sesong har det vært en del skader på den tyske u-landslagsspilleren, noe som har begrenset spilletiden hos Dortmund til 249 minutter ved utgangen av januar.

Søndag, 6. februar skal Dortmund opp mot Bayer Leverkusen i Bundesliga – se kampen på UnibetTV

At Dortmund i lang tid har sett en potensiell verdensstjerne i spilleren, det er det likevel ingen tvil om. Moukoku ble hentet opp til Dortmunds U17-lag allerede som tolvåring, så det er tydelig at Bundesliga-klubben har lagt mye ressurser i spillerens utvikling.

Det var derfor flere hos Dortmund ledelsen som satte kaffen i halsen da tenåringens agent pratet høyt om fremtiden.

På spørsmål fra tyske Bild om når Moukoko signerer forlengelse på kontrakten, kom det et svar sportsdirektør Michael Zorc ikke kan like.

-Selvfølgelig er mange klubber interessert i Youssoufa, det er ingen hemmelighet. Kontrakten hans løper ut sommeren 2023, noe som nærmer seg, og det har toppklubbene i tankene. Det er ikke gitt på forhånd at Youssoufa vil signere kontraktsforlengelse med Borussia Dortmund, sier agent Patrick Williams.

Ingen selvfølge at Dortmund får forlengelse.

De siste årene er det Michael Zorc og Dortmund som har stukket av med de største talentene, nå får tyskerne smake sin egen medisin.

Dortmund skal teste seg i Europaligaen, første kamp blir mot Rangers, 17. februar.