(C) Bilde Flint Fotball: John Arne Riise

Det er en ting som kjennetegner John Arne Riise enten om det er uavhengig av om det er i Liverpool drakt, med det norske flagget på brystet, som trenger for Flint Tønsberg, på sjekkeren med mobiltelefon eller nå som hovedtrener for Avaldsnes, han er alltid «all inn».

I 2016 stoppet John Arne Riise sin aktive karriere, og siden den ganger har han jobbet i ulike roller innenfor fotballverdenen, trolig ikke på et så høyt nivå som ønsket. – Venstrebacken har spilt imponerende 348 kamper for Liverpool, og 110 kamper for Norge, han har også representerte klubber som AS Roma, Fulham, Monaco og Aalesund der det hele startet.

Les: Gregg Berhalter: «Snart vet du garantert hvem Ricardo Pepi er»

Han har blant annet jobbet i mediebransjen, som sportsdirektør på Malta og nå sist som trener for Flint på tredje beste nivå, og nå kan han også snart skrive kvinnefotball inn på CV-en.

Avaldsnes er et stort skritt opp fra Flint og et skritt nærmere Premier League som er John Arne Riise sitt endelige mål.

Onsdag melder Avaldsnes, som ligger på 8.plass av 10 i Toppserien, at de har ansatt John Arne Riise på en toårskontrakt. «Først og fremst ser jeg på dette som en unik mulighet til å utvikle meg som trener. Jeg har vært i herrefotballen hele livet, og nå er jeg klar for en rå utfordring som hovedtrener for Avaldsnes og kvinnefotballen», sier John Arne Riise til Avaldsnes sine sider.

Jobbjakten er over for John Arne Riise. Etter at han sluttet i 3.-divisjonsklubben Flint Tønsberg i høst, blir han nå trener i Toppserien for kvinner.

  • «Jeg har hatt kontakt med flere klubber. Men Avaldsnes kom på banen i forrige uke», avslører Riise overfor Dagbladet.

Les på Popidol: Colin Farrell skal fortsette å spille Pingvinen

Daglig leder Norvald Audun Kaldheim er strålende fornøyd med signeringen og sier: «Vi har fulgt Riise siden han var ung gutt og heiet på ham gjennom hele den fantastiske spillerkarrieren. Han har jobbet med mange av verdens beste trenere og har i en lang karriere utviklet en unik fotballkompetanse. Dette vil vi få stor glede av i Avaldsnes».

Dagbladet lurte på om det var forskjeller mellom å trene et kvinnelag og et herrelag: «Det er jo sikkert noen fysiske forskjeller. Men jeg som trener har de samme prinsippene. Jeg stiller de samme kravene – og forventer det samme fra laget mitt – uavhengig av kjønn»

  • «Jeg skal jobbe beinhardt fysisk med laget. Og vi skal ikke minst bli enda bedre taktisk som individualister og som lag. Jeg ser store muligheter og gleder meg».

Riise opplyser at han kommer til å gå all in. Han vil selge huset i Tønsberg og bosette seg i området.