(c) Bilde: ARNE CATO GELLEIN, Keepertrening på Ranheim arena.

Seriestarten ble ikke som forventet, hverken for Brann eller Ranheim. Bare en time før kampen ble den avlyst på grunn av forholdene.  – Det overrasket alle det var vinter i Norge i begynnelsen av mars. 

Alle var på plass, og det ble dyrt fra Brann som måtte ta turen helt fra Bergen til Trondheim. Klubben får kompensasjon fra fotballforbundet for bomturen, nå ønsker supporterne det samme.

Les: Kampen avlyst: “Drit i å kjør en slik backstabbing”

Turen har kostet Brann over 100 000 kroner

«Vi mener det kunne vært avklart i forkant. Én ting er hvis det skjer noe ekstraordinært, en annen er at det burde vært forutsett. Da synes ikke vi det nødvendigvis er greit at vi skal da den økonomiske belastningen» sier daglig leder i Brann, Vibeke Johannessen, til BA .

Sammen med Norsk Toppfotball har forbundet en fast, årlig pott til bruk for denne type hendelser. Klubben blir kompensert, men supporterne er det ikke noen presedens å ta vare på. De har krav på å få tilbake kostnaden for billett, men reise og opphold blir vanskeligere.

Les: 16 år gammelt talent oppdaget av storklubber

Kostnaden for en reise til Trondheim med opphold kommer fort opp i et par tusen kroner, hvis det er slik at fotballforbundet egentlig burde vite at kampen måtte avlyses før fansen hadde forlatt Bergen, så er de i prinsippet ansvarlige. Forbundet sier det ikke har vært noen dialog, mens supporterforeningen sier at de har snakket sammen.

«Vi er ikke i noe dialog med supporterne. Det er beklagelig det som skjedde, men vi har ingen tradisjoner for å kompensere fans», sier Fisketjønn som er ansvarlig for konkurranser i fotballforbundet.

Men dagen derpå forteller supporterleder i Brann, Roger Lillebø-Hansen, noe annet.

«Vi kommer til å ta det med NFF. Eller, det har vi for så vidt allerede gjort. Vi har snakket med NFF.»

«Og hva var beskjeden?

«At rett skal være rett. Fisketjønn sier at de ikke har tradisjoner for å kompensere supportere, men så har det vel heller aldri vært såpass inkompetanse i forhold til behandling av denne type saker».

«Du tenker på det å vente helt til én time før kampstart før man velger å avlyse»?

«Nettopp.»

Sjekk ut oddsen