Luka Modric

Den kroatiske fotballstjernen Luka Modric er av spansk påtalemyndighet anklaget for å ha vitnet falskt i en rettssak. -Saken gjelder overgangen til Tottenham tilbake i 2008.

Modric skal ha gitt falske opplysninger i korrupsjonssaken mot den tidligere mektige Dinamo Zagreb-sjefen Zdravko Mamic, opplyser påtalemyndigheten.

Mamic overtok Dinamo Zagreb i 2003 og ble arrestert i november 2015

Mamic er beskyldt – sammen med sin bror Zoran Mamic og to andre – for å ha misbrukt sin makt og effektivt underslått nærmere 150 millioner kroner.

Kan få 5 år i fengsel

32 år gamle Modric skal ha avgitt sitt vitnemål i juni i fjor. Modric ble solgt til Tottenham for 21 millioner euro, og halvparten av disse pengene skal ha gått direkte til spilleren selv.

I tråd med kroatisk lov skal påtalemyndigheten ikke ha navngitt Real Madrid-stjernen, men omtalt ham som en «kroatisk statsborger født i 1985».

Lokale medier har imidlertid identifisert fotballstjernen som mannen bak siktelsen.

Zdravko Mamic er en av Kroatias mektigste menn, og har lenge vært en svært upopulær skikkelse blant fotballsupportere. Modric har tidligere kalt ham for en «pengemaskin», og Modrics tilknytning til den korrupsjonstiltalte eks-direktøren har kastet en skygge over fotballstjernens prestasjoner på banen.