Marca har gått igjennom salgene gjort av Real Madrid de siste årene

Det begynner å bli lenge siden Real Madrid tok frem det store sjekkheftet og kjøpte Eden Hazard fra Chelsea og allerede da i 2019 var det blitt utypisk for klubben som har vært behersket i overgangsmarkedet i årevis. – De har skaffet 2 milliarder kroner som de enten har tenkt å bruke på å signere Kylian Mbappe eller Erling Braut Haaland.

COVID-19 begynte først å påvirke fotballen i februar 2020, og i de tre overgangsvinduene siden den gang har Los Merengues ikke kjøpt en eneste spiller, bare fokusert på å hente inn penger gjennom salg.

Les: Vil klatre helt opp på toppen av toppscorerlisten med Leeds

Videre tillot beslutningen om å la Cristiano Ronaldo dra før tiden å la de spanske gigantene å kutte sin høyeste lønnsutgift, før hans tilstedeværelse ble et problem, noe Barcelona har fått betale dyrt for ved å holde på Lionel Messi alt for lenge.

Salget av Martin Ødegaard til Arsenal er det siste i en lang rekke smarte salg, den rapporterte salgssummen på 40 millioner euro vil bringe Real Madrid over 200 millioner euro merket.

Dette beløpet skulle i teorien være nok til å signere en superstjerne før slutten av overgangsvinduet, salgsbalansen er stappfull etter salg av Achraf Hakimis på 45 millioner euro, salget på 30 millioner euro av Sergio Reguilon og Raphael Varanes flytting på 50 millioner euro til Manchester United.

Florentino Perez og den tekniske avdelingen i Madrid har lenge hatt en plan om å forynge linjen sin fremover, og selv om det krevde tunge salg, faller kortene nå tilsynelatende på plass.

Les: Andrea Pirlo: «Jeg er klar til å ta fatt nye eventyr»