Favoritten!

Overganger er ofte «tricky», en spiller som gjør det fantastisk i en klubb, kan benkes i den neste. Mohamed Salah sitt første år på Anfield har vært intet mindre en spektakulært, med 37 mål for Liverpool.

Laget er vitalisert og de er i praksis klare for champions League med en «trygg» tredjeplass i Premier League.

Les: Monaco-spilleren venter utålmodig på neste overgangsvindu

Liverpools målkonge Mohamed Salah tangerte rekorden til Cristiano Ronaldo og Robin van Persie da han ble  matchvinner  og scoret det avgjørende 2–1-målet i bortekampen mot Crystal Palace på lørdag.

Da har Salah scoret i 21 forskjellige Premier League-kamper i én og samme sesong. Det har kun Cristiano Ronaldo og Robin van Persie – begge for Manchester United – gjort før ham.

Crystal Palace spilte en god kamp, men atter en gang røk Roy Hodgsons menn for et topplag med ett fattig mål. I forrige hjemmekamp rotet Palace bort 2-0 til 2-3 mot Manchester United.

«Det er vanlig at vi må kjempe hardt her, spesielt etter en tøff start, men det gjør det ekstra godt å få en slik avslutning. Vi vant fortjent» sa Liverpool-manager Jürgen Klopp til BBC etter kampen. – Det er bare to dager til et meget selvsikkert Liverpool møter Manchester City.

 

Med seieren står Liverpool med 66 poeng etter 32 kamper.  Crystal Palace ligger utsatt til. London-laget ligger like over nedrykksstreken med 30 poeng.

Det er ingenting Mohamed Salah heller vil enn å fortsette å spille for Liverpool, men når klubber som Real Madrid og Barcelona er villige til å bla opp to milliarder kroner for ham har han begynt å tenke på sine egne betingelser.

Les: «Kan ta to milliarder og putte et visst sted, jeg blir»

Real Madrid manager Zinedine Zidane er nok lydhør, Mohamed Salah er nummer en, to og tre på hans kjøpsliste.

Ifølge Don Balon er Salah nervøs for at det samme skal skje med han som med Gareth Bale og krever fast plass i førsteleveren og en «grundig» gjennomgang av klubbens medisinske apparat og treningsmetoder.  Det andre kravet handler om penger, han vil ha en lønnsøkning som er vesentlig, og større enn det Los Blancos hadde tenkt.

Da han kom til Liverpool i sommer fikk han en ukelønn på ca 900 000 kroner, selvom lønna har blitt «justert» i takt med prestasjonene er et fortsatt et godt stykke opp til de som tjener aller best.

Liverpool manager Jurgen Klopp sier at akkurat nå er det naturlig å sammenligne Mohamed Salah med Lionel Messi i Barcelona.

«Jeg tror ikke Mo eller noen andre vil bli sammenlignet med Lionel Messi – han er den som har gjort det han har gjort for det som føles som 20 år eller så. «Men Mo er fantastisk, det er sikkert.

«Som det alltid er i livet, hvis har ferdighetene må du vise det hele tiden og konsekvent, og han er veldig god. Han hjelper oss mye. » – » akkurat nå ligner hans prestasjoner veldig på det Lionel Messi»

Sjekk ut oddsen