Aurélien Tchouaméni

Det er godt å se at Real Madrid ikke lenger sitter på pengesekken, men er aktive igjen etter å ha vært en av fotballverdens mest sutrende aktører. – De har ikke hentet inn noen for store penger siden de sommeren 2019 kjøpte Eden Hazard fra Chelsea for 115 millioner euro.

Aurelien Tchouameni kommer til kongens klubb fra AS Monaco på en femårskontrakt.

Champions League-vinnerne og Ligue 1-laget har kommet til enighet om en avtale verdt 80 millioner euro pluss tillegg som bringer totalen over 100 millioner.

LES: Tilbyr Zinedine Zidane en kvart milliard i året

Real Madrid har møtt stor konkurranse fra Paris Saint-Germain og Liverpool. PSG var nære med å overbevise Tchouameni om å følge i fotsporene til Kylian Mbappe og avvise de spanske gigantene.

ESPN rapporterte i mai at midtbanespilleren hadde bestemt seg for å velge Madrid til tross for interessen fra Liverpool og PSG.

Kilder fortalte imidlertid til ESPN at avtalen ble holdt opp på grunn av et skattespørsmål. Den spanske statskassen anser fyrstedømmet Monaco som et skatteparadis og forventes derfor å kreve at Monaco betaler 24 % i skatt på toppen av overskuddet på €60 millioner de står til å tjene på avtalen.

Til tross for komplikasjonene klarte både Madrid og Monaco å komme til en avtale som vil få Tchouameni til å bli med de spanske mesterne de neste fem årene.

Aurelien Tchouameni kommer til å bli Real Madrids andre signering i sommer. Manager Carlo Ancelotti, som allerede har fått inn Antonio Rudiger på en gratis overgang fra Chelsea, vil nå ha Tchouameni som et nøkkelalternativ som kan rotere med Casemiro.

Tchouameni spilte 35 ligakamper for Monaco forrige sesong, og scoret tre mål da de endte på tredjeplass på tabellen bak PSG og Marseille.

Les: Zinedine Zidane sin «Vålerenga hilsen statue» skal settes opp igjen i Qatar

Han har allerede spilt 10 ganger for Frankrike og ble tatt ut av landslagssjef Didier Deschamps i troppen for denne månedens Nations League-kamper mot Danmark, Kroatia og Østerrike.