Erling Braut Haaland er unik som spiller, han er knallsterk, fullstendig ensporet og hvis han får holde på lenge nok uten hyppige skader en selvskreven Gullball vinner. – Det er en kjensgjerning at veien til fotballens gjeveste pris er enklere hvis man spiller i La Liga og eller vinner VM.

Haaland sin spillestil er ekstremt fysisk, han kommer som et godstog stormende mot mål og scorer raskt og nådeløst. Han scorer ikke bare viktige mål, han scorer mål i det øyeblikket han får sjansen. Det er noe alle klubber vil ha, men det koster skjorta. – De fleste klubber som har vist sin interesse har meldt pass grunnet den enorme risikoen det er å signere en så dyr spiller.

Les: Steven Gerrard vet han må ha klar 400 millioner i juni

Paris Saint-Germain var inne i bildet en stund, men da de valgte Lionel Messi og nå går etter Cristiano Ronaldo har klubben med mer penger enn vett slått fra seg en Haaland signering. – Som vi i Sporten skrev for noen dager siden er det nettopp den franske storklubben som er årsaken til at Real Madrid har slått fra seg tanken om en Haaland overgang.

PSG sin avtale med Kylian Mbappé går ut til sommeren og sjansen for en forlengelse er liten. Kongens klubb jobber intenst med å hoste opp en lønnspakke som trolig blir historisk stor. – To gigantlønninger samtidig går ikke selv for en fotballstormakt som Real Madrid.

Utregninger gjort av Marca slår fast det vil koste 4 milliarder å signere Haaland på en fems års avtale.

Manchester City skal være villig til å løse utkjøpsklausulen på 750 millioner kroner til Haaland hos Borussia Dortmund og kompensere i lønnsposen at han kommer så «billig». – Markedsverdien er ifølge Transfermarkt det dobbelte.

Barcelona som har vært igjennom en økonomisk hestekur av dimensjoner mener selv de nå har muskler til å tre inn i markedet for de aller dyreste spillerne igjen. – De har fått inn Xavi som ny manager, har kvittet seg med store deler av sitt løpende lønnsbudsjett og nå begynt å vinne kamper igjen. Pr akkurat nå er Barcelona på 4.plass i La Liga.

Les: Haaland er plan B

President Joan Laporta kom med advarsel til alle andre klubber for noen dager siden og meldte at Barcelona er tilbake! – Og var klar på at ingen spillere, selv Haaland var utenfor rekkevidde.

Les på Popidol: Cristiano Ronaldo først med 400 millioner følgere