Rosenborg med seier i første kamp for Åge på Lerkendal. Foto: Andre Murensvingen.

LERKENDAL (Sporten) (Rosenborg – FK Haugesund 2-1) Hjemmelaget havnet tidlig under i kampen, men snudde og vant i hjemmedebuten til Åge Hareide.

Gjestene fra Haugalandet tok en tidlig ledelse etter scoring av Kristoffer Velde. I andre omgang snudde Rosenborg kampen etter scoring av henholdsvis Dino Islamovic like etter pausen. I det 80 minuttet kom avgjørelsen ved Vegard Hedenstad.

Nok en kamp hvor RBK havner under

Kampen var knappe ti minutter gammel da Kristoffer Velde fikk en gavepakke servert fra Rosenborg-keeperen Andre Hansen, i det sistnevnte skulle klarer ballen vekk, ballen havnet på hodet til Velde som sendte bortelaget i ledelsen.

– Jeg har slitt litt, og jeg er tilbake etter en tids sykdom. Dette var et sånt drittmål, sa Velde til Eurosport i pausen.

Hansen ble tatt på senga av vinden som skrudde ballen nesten i mål.

– Jeg feilberegnet vinden litt på corneren, sa Rosenborg-sisteskansen om baklengsmålet.

Hjemmelaget fikk summet seg etter scoringen, og styrte spillet, men scoringene lot vente på seg. Dino forsøkte seg med en heading fra sekstenmeteren, den fikk FKH-keeperen såvidt fisket ballen over målet. Rosenborg har ikke tapt siden 2. august, men kom fra to strake uavgjorte kamper. Det var noe som ikke skulle skje i dag.

– Vi må ta på oss arbeidsklærne skal vi vinne kampen, sa trener Hareide i pausen. Han la til at spillerne virket for engstelige og tapte for mange dueller.

Spilte noe bedre

Hvilen var en god snuoperasjon for hjemmelaget. For etter hvilen var trykket tilbake og de gikk fortere fremover i banen, og Rosenborg klarte å produsere flere og flere sjanser, men det varte helt til ti minutter igjen av kampen da Kristoffer Zachariasen og Hedenstad utnyttet en dårlig klarering fra Haugesund inne i feltet.

Til tross for at byttene ga umiddelbar effekt, ble det stille etter scoringen. Begge lag slet med å skape sjanser og ingen av lagene maktet å dominere banespillet.

– Vi er på fra andre omgangen, vi får litt mer trykk på dem, og da løsner det for oss, sier Åge Hareide til Sporten.com etter kampen.

Seieren gjør at Rosenborg ligger på en foreløpig tredjeplass. A-poeng med Vålerenga, men har bedre målforskjell og det er to poeng opp til erkerivalen Molde på andreplass. Opp til ledende Bodø/Glimt er det hele 18 poeng.

– Vi leverer er fryktelig første omgang, vi henger overhodet ikke sammen som ett lag. Vi slipper også inn et uheldig scoring sier, Andre Hansen til Sporten.com etter kampen.


Det var en svært skuffet Haugesund-trener etter kampen.

– Vi gjennomfører en bortimot feilfri første omgang, mens så gir vi dem (Rosenborg) tid med ballen, samt at vi blir springende mye i mellom sier, Jostein Grindhaug til Sporten.com

I neste runde 27. september skal Rosenborg møte Aalesund borte, mens Haugesund tar imot Odd. Torsdag venter tyrkiske Alanyaspor på Lerkendal i 3. kvalifiseringsrunde i europaligaen.

– Vi blir for stillestående i andre omgang. Første omgangen ledet vi full fortjent, men vi kan takke oss selv, sier Grindheim til Sporten.com