Det er ikke bare Rasmus Kristensen som er en glad mann i dag. Også Leeds sin sportsdirektør Victor Orta er hoppende glad og får en stjerne i margen. Han forteller at den danske høyrebacken Rasmus Nissen var en omsvermet herremann som hadde flere alternativer i sommerens overgangsvindu.

Det var andre lag som ønsket ham – inkludert klubber fra de fem beste ligaene som er i Champions League. Men han vil vise seg frem i verdens beste liga, og det gjør meg veldig glad for overgangen, sier han ifølge Leeds sine nettsider.

«Prestasjonen hans i Salzburg gjør ham til en av de mest innflytelsesrike høyrebackene i Europa, og nå er han til og med i startelleveren på landslaget»

Leeds-trener Jesse Marsch utfyller Orta med å understreke at han føler seg trygg på at Nissen kan bli en god back i Premier League. «Jeg er helt sikker på at han vil utvikle seg til en god Premier League-back»

LES: Real Madrid enig med Monaco om den første Galácticos siden Eden Hazard

24 år gamle Rasmus Kristensen var selv aldri i tvil.

Da jeg hørte om interessen og fikk se prosjektet, var jeg aldri i tvil. Jeg var 100 prosent overbevist.

Det er en stor, historisk klubb som spiller i den beste ligaen i verden. For meg tikker det alle bokser som jeg liker på en fotballklubb, sier han. Jeg vet mye om klubben fordi mange av min faren venner er Leeds-fans. Jeg har et ønske om å konkurrere med og mot de beste i verden, og jeg tror jeg kan få til det her, sier han.

LES: Tilbyr Zinedine Zidane en kvart milliard i året

Høyrebacken har tidligere spilt for Midtjylland og Ajax.