Hjem Fotball Ikke råd til å delta i Afrika-mesterskapet
Ikke råd til å delta i Afrika-mesterskapet

Ikke råd til å delta i Afrika-mesterskapet

mars 13, 2017

Det er økonomiske nedgangstider i Malawi, såpass alvorlige at landslaget har mistet alle sine sponsorer og nå lever på overføringer fra en fattig stat. De har idag meddelt Afrikas fotballforbund at de ikke kan delta i kvalifiseringen til mesterskapet på grunn av akutt pengemangel.

Det skal nå ikke være noen vei tilbake til det mesterskapet for landet, noe som forbundet har bekreftet. Landet som ligger utrolig nok under Norge på 103 plass verdensrankingen har også gitt opp søken etter en utenlands trener.  Hvis ikke de hadde vært så dårlige så burde vi betalt for kvalifiseringen og så overtatt den dagen de faktisk klarte det. ( Vi har Dronning Mauds land som ikke ligger så langt fra Afrika)

Hvis vi ikke klarer å delta i EM eller VM er ikke et Afrika-mesterskap å forakte.

Malawis sportsminister Henry Mussa rykket ut i media rett etter landet trakk seg fra mesterskapet og sa at ingen hadde snakket med han, «vi skal klare å få tak i en utenlands trener og skaffe penger til å delta, vi trenger bare litt tid».  Tid ser det ikke ut til at de får og at de må stå over mesterskapet.

 

Les også: