Flere Premier League-klubber gjennomfører en økonomisk analyse av Evertons enorme underskudd. Dette skjer etter mistanke om at klubben har brutt de økonomiske reglene som gjelder for Premier League-klubbene.

Sportsmail avslørte forrige måned at Everton har inngått en avtale med Premier League der de konsulterer om signeringer og nye kontrakter før de gjennomfører den, for å unngå å bli tatt i brudd på regelverket. Den avsløringen gjorde mange av deres nedrykksrivaler meget misfornøyde.

SISTE: Liverpool har identifisert den perfekte Salah-erstatteren

At Everton var forsinket med publiseringen av regnskapet for 2020-21 forrige uke, bidro ekstra til misnøyen. Flere klubber stusset over hvordan de kan ha holdt seg innenfor utgiftsrammene etter å ha annonsert et tap på 120 millioner pund i fjor, noen som gjør at klubbens totale tap de siste tre årene er på svimlende 373 millioner pund.

I henhold til Premier League-reglene har klubber kun lov til å tape 105 millioner pund over en treårsperiode, selv om investeringer i stadioner og infrastruktur, kvinnefotball og samfunnsprosjekter er unntatt fra beregningene, og ytterligere justeringer er tatt for virkningen av Covid- 19, er dette store summer som går utenfor de rammene som er satt.

Superdatamaskin: Slik ender årets Premier League

De misfornøyde klubbene vurderer mulighetene sine i påvente av resultatet av den økonomiskeanalysen, og har ikke utelukket å saksøke Everton i en sak som vil ligne på rettssaken mot Derby i Championship. Som følge av dette fikk Derby både poengtrekk og bøter.

Akkurat nå er vel poeng og penger det nedrykkstruende Everton har minst av.