Give me a break( foto: Everton)

Det er ikke de øverste plassene som Everton sin anke kommer til influere, men heller den nederste delen av tabellen. BBC melder at Everton vil anke på avgjørelsen om poengtrekk.

Everton har på mange måter hatt en turbulent sesong på grunn av brudd på Premier Leagues overskudds- og bærekraftsregler og salg av klubben til 777-Partners. (Også det venter på en avgjørelse fra Premier League).

Les: Schmeichel sender klubben til tabelltoppen – for første gang på 2067 dager!

Det er lenge siden Everton var en storklubb, stadige brudd på reglene hjelper dem definitivt ikke tilbake.

I fjor ble Everton straffet med et poengtrekk på ti poeng, og da anket klubben avgjørelsen, som gjorde at det «bare» ble trukket seks poeng. I begynnelsen av april kom neste smell med et fradrag på to poeng, og nå melder BBC, at Merseyside-klubben har anket det siste fradraget.

Foreløpig har imidlertid ikke Everton gitt ut en bekreftende pressemelding, hvor det står at klubben har anket fradraget av to poeng.

Ifølge BBC er fristen for ankeprosessen 24. mai, som er etter siste runde, som spilles 19. mai. Det betyr at det kan skje at sesongen er over– før fem dager etter siste spilledag.

Everton ligger for øyeblikket på 16. plass i bunnstriden med to poeng ned til Luton på nedrykksplassen i Premier League. Everton har sju kamper igjen å spille.

F7: Tidligere Liverpool-spiller Naby Keita i full clinch med klubben