Er en grunn til at Sir Jim er Storbritannias rikeste.(foto: ratcliffe, x)

Da er det offisielt! – Premier League brukte omtrent åtte uker som lovet på å behandle om Sir Jim Ratcliffe, Storbritannias rikeste mann kunne kjøpe 25% av Manchester United.

Eieren av kjemikaliegiganten Ineos har i følge Forbes en personlig formue på 20,8 milliarder dollar, nå bruker han en liten del av dette på å kjøpe seg inn i Manchester United. – Men det stopper ikke der for Sir Jim Ratcliffe han har lovet å fortette å kjøpe seg opp etterhvert som Glazer-barna selger sine aksjer og pusse opp og fornye treningsanlegget Carrington og Old Trafford. Og hvis det trengs bygge en helt ny stadion.

Les: Europeisk gigant planlegger sjokkovergang for Rasmus Højlund

Sir Jim Ratcliffe har kjøpt 25% for 1,25 milliarder pund omtrent 16,8 milliarder kroner. Premier League sendte nettopp ut en pressemelding.

Old Trafford vil enten pusses opp eller bygge en helt ny, topp moderne arena. En eventuell oppussing skal koste 800 millioner pund, tilsvarende cirka 10,5 milliarder kroner, og en splitter ny arena over 26 milliarder kroner.

Uansett, mange er svært glade for at Glazer-familiens sugerør nå ikke lenger kan stikkes inn i klubbkassa til Manchester United.

Les: Manchester United vil bruke Victor Nilsson Lindelöf pluss cash i en gigantisk byttedeal