Liga Portugal kunngjorde tirsdag at Liga NOS, Portugals toppdivisjon, kommer tilbake 4. juni.

Den portugisiske regjeringen i forkant at fotball med strenge regler kunne returnere fra 30. mai. Liga Portugal ville ha noen ekstra dager og valgte å starte første helgen i juni.

Les: Stiller til presidentvalg i 2021 – akter å hente Pep Guardiola

I en uttalelse, ligaens styringsorgan forklarte at denne datoen er blitt enige om for å sikre at spillerne og dommerorganets sikkerhet er garantert når Liga NOS kommer tilbake, som alltid må overholde tiltakene som er satt av det portugisiske generaldirektoratet for Helse (DGS).

Uttalelsen fra Liga Portugal kommer to dager etter at tiltakene som ble foreslått av DGS for fotballens tilbakekomst ble kjent: spillere vil være i karantene med ; to tester i løpet av 48 timer før kampen; og kamper uten publikum, med «begrenset» bevegelse av publikum utenfor stadioner.

Når det gjelder stadioner, vil Liga NOS spilles på et lite antall stadioner, som ennå ikke er kunngjort. Santa Clara, en klubb fra øygruppen Azorene, har kunngjort at gitt begrensningene på øyene med hensyn til COVID-19-pandemien, vil de spille sine kamper på Cidade do Futebol de Oeiras i Lisboa.

Som et resultat vil klubbene ha omtrent en måned for å gjøre seg klar til tilbakeføring av konkurrerende fotball. Siden forrige uke har de fleste lagene trent (hver for seg) og ventet på at situasjonen fortsetter å forbedre seg slik at de kan gjenoppta kollektiv trening.

Liga NOS vil bli gjenopptatt med 10 runder igjen . Porto er på topp med 60 poeng, ett foran Benfica på 59.

Les på Popidol: David Gordon Green i registolen for første episode av Hellraiser serien