Ilustrasjonsbilde

Alle vet politiet i Nord-Norge er forholdsvis frittalende. – Mens det er helt ok å kalle en politimann for «Jævla Hæstkuk» nord for polarsirkelen i ifølge tingretten i Salten er slike kommentarer sjeldnere og strengt ulovlige lenger sør. -Politiet i Bodø er intet unntak, noe vi har oppdaget etter Bodø/Glimt sine fotballferdigheter har bragt keiseren av Roma helt til Aspmyra.

Vålerenga tok med seg Klanen og de aller ivrige supportere nordover på 2.påskedag til det som ble presentert som en toppkamp!. Vel gjestene fikk samme behandling som romerske legionærer og ble sendt hjem med halen mellom beina.

Les: Blir den best betalte i Premier League

Bodø/Glimt 5 og tabelltopp Vålerenga 1 og kvalikplass i Eliteserien.

Politiet i Bodø har vært mye i media i det siste, først i forbindelse med tumultene etter Bodø/Glimt og Roma kampen med triste Vålerenga-supportere som ville vinne slaget etter kampen.

Ifølge politiet måtte de gripe inn mot VIF-fans som angrep barn i tenårene og stjal supportereffekter fra dem, i tillegg til å brenne flagg. Vegard Kristiansen i politiet i Nordland sier til NRK at han aldri har sett så dårlig atferd fra bortesupportere i Bodø. «Vi har hatt 150 risikosupportere fra Roma på besøk, vi har hatt 600-700 skotter her, og vi har hatt folk fra Nederland på besøk. Men jeg har aldri sett maken til oppførsel»

Ting skal ha eskalert da politiet forsøkte å anholde bortesupportere som beskrives som ufyselige.

– Betjenter ble mer eller mindre angrepet av VIF-supportere som satte seg opp mot politiet. Da måtte politiet vurdere, og før det kom flere patruljer til stedet, ble det benyttet pepperspray for å holde dem unna, sier Kristiansen.

– De hausser opp en situasjon som egentlig ikke var en situasjon. Jeg kan forstå at de valgte å gjøre som de gjorde, for de mistet kontrollen. Men de burde aldri ha mistet kontrollen. Det gikk fra 0 til 100 på to sekunder. Det var en helt fredelig gåtur (mot stadion), og plutselig står vi der fire stykker i håndjern og blir peppersprayet, sier han.

Velkomstilbud: 20 i odds på at Manchester United vinner kveldens kamp mot Liverpool

Kristiansen kaller VIF-supporterens påstand «urimelig» og mener situasjonen ble skapt av bortefansen. Politiet har startet etterforskning av saken.

– Vi har personalia på både 12-åringene og VIF-supporterne. Her kommer det flere anmeldelser i ettertid på atferden deres, sier Kristiansen.

En VIF-supporter som ble peppersprayet av politiet, hevder overfor NRK at det er uriktig at de plaget tenåringer, og at han kjenner på en urett.