Kane on fire, men får ikke med seg resten av laget. (foto: Bayern München)

Tidligere i dag dukket nyheten om at den franske fotball-legenden som viste seg å bli en av verdens aller beste managere Zinedine Zidane er på vei til en klubb alle mente det var umulig han ville lede, inkludert ham selv.

Som vi skrev for litt siden er den tidligere Real Madrid-spilleren og manageren «ett skritt unna» fra å erstatte Thomas Tuchel som Bayern München manager.

De tyske gigantene har vært på jakt etter en ny manager i et par måneder nå etter å ha annonsert at Tuchel vil forlate klubben ved sesongslutt. Bayern har gjennomgått en skuffende sesong hvor Bayer Leverkusen definitivt avsluttet sin Bundesliga-dominans, selv om de fortsatt kan vinne Champions League.

Les: Ødegaards tidligere klubb fyker ned i andredivisjon etter straff på minus 18 poeng

Den bayerske klubben var opptatt av å ansette Xabi Alonso, men han har lovet sin fremtid til Leverkusen. Bayern vendte deretter oppmerksomheten mot den tyske landslagssjefen Julian Nagelsmann, som de sparket i fjor. Nagelsmann har imidlertid sagt ja til å bli i sin nåværende stilling frem til verdensmesterskapet i 2026. (Halvparten av Sporten.com sin redaksjon mener Nagelsmann er verdens kjedeligste manager, mens den andre halvparten er usikker og mener at tidligere Leeds manger Jesse Marsch, Manchester United manager Erik ten Hag og Thomas Tuchel blander seg inn i bunnstriden)

Zidane har blitt koblet til toppjobben i Paris Saint-Germain, Manchester United og Liverpool, men han ser nå ut til München. Hvis han flytter til Allianz Arena, vil han lede Harry Kane, en spiller han tidligere har innrømmet å være en stor beundrer av.

«Han er en grunnleggende spiller for Tottenham, han er veldig god i alle aspekter, men det beste med ham er at han alltid har målet på hjertet,» sa Zidane før Real Madrid-laget hans møtte Spurs i en Champions League-kamp i 2017.

«Han er en veldig komplett spiller selv om han ikke ser slik ut, men han dukker alltid opp når han trenger det.»

Rapporter i Spania på den tiden hevdet at Madrid var interessert i Kane, men Zidane fikk aldri målet sitt.

Mundo Deportivo har rapportert at Bayern ennå ikke har signert en avtale med Zidane på grunn av «manglende detaljer», mens 51-åringen også skal ha bedt om forsikringer på overgangsmarkedet

Zidane har vært uten jobb siden han forlot Real Madrid i 2021. Han regjerte i Los Blancos over to separate perioder, og ledet klubben til tre Champions League-triumfer og to La Liga-titler.

Zinedine Zidane kan være i ferd med å bryte en av sine største regler når han ser på en retur som manager.

ENGELSKE KLUBBER: Hector Bellerins engelske klubb ryker ut av divisjonssystemet

Da han var på ønskelisten til Manchester United i 2022 ga han beskjed om at han ikke var aktuell fordi han ikke snakket flytende engelsk. – Noe han forklarte til L’Equipe: «Hvis jeg går til en klubb, er det for å vinne,»

«Jeg sier dette i all beskjedenhet. Derfor kan jeg ikke gå noen steder. Også av andre grunner kan jeg kanskje ikke gå overalt. Hvilke? Språket for eksempel. Visse forhold gjør ting vanskeligere.

«Når folk sier til meg: ‘Vil du reise til Manchester?’ Jeg forstår engelsk, men jeg behersker det ikke helt.

«Jeg vet at det er trenere som går til klubber uten å snakke språket, men jeg jobber annerledes. For å vinne spiller mange elementer inn. Det er en global kontekst. Jeg, jeg vet hva jeg trenger for å vinne.»

I likhet med engelsk snakker ikke Zidane tysk flytende, han har aldri spilt eller trent i Tyskland i løpet av karrieren.

Det gjenstår å se om han vil ombestemme seg angående språkregelen sin, selv om sjansen til å styre Bayern München kan være et for fristende tilbud å avslå.