The fun is here, Jadon.

Tyske statsledere så vel som helseministeren jobber for en oppstart av Bundesliga 9. mai, men det blir for tomme tribuner.

Tysk fotball har vært stille siden 13 mars. – Ingen land i Europa har vært flinkere enn Tyskland i møte med corona-pandemien, noe som gjenspeiles i lave dødstall og en økonomi som ikke har totalhavarert.

Les: Dortmund ypper med Real Madrid

Nå på en planmessig måte, hvor alle spillere og støtteapparat er testet og forberedt åpnes fotballen igjen 9 mai. – Men, hvis noen ikke forholder seg til reglene og forholdene på bakken endres kan det oppstarten utsettes.

Det bekrefter statsministrene i Tysklands to største stater, Bayern og Nordrhein.

«Fra 9. mai kan vi spille en runde ‘spøkelseskamper’. En helg med fotball er mye lettere å gå gjennom enn en helg uten fotball», sa den bayerske statsministeren, Markus Söder, til Bild.

Les: Manchester United må utnytte tidenes største mulighet

Armin Laschet, som er statsminister i Nordrhein-Westfalen, hvor blant andre Dortmund er, er også gunstig stemt mot 9. mai, og klubben er fornøyd.

«Dette er en stor tillitserklæring, og jeg er Armin Laschet og Markus Söder veldig takknemlige for at de ga oss denne tilliten. Fotball er en måte å gi millioner av fans litt mer å leve for», sa Dortmund-direktør Hans-Joachim Watzke til Bild.

Helseminister Jens Spahn bekrefter at planen 9. mai muligens kan gjennomføres hvis alle retningslinjene blir fulgt.

«Som et generelt konsept er spøkelseskamper helt klart en mulighet igjen. Det er viktig at risikoen for infeksjon er minimal. Det ville gi millioner av fotballfans en viss normalitet igjen fra 9. mai, selv om det vil forbli på tomme tribuner», sa Spahn til Bild.