BVD 09 skriver: Determined to defend! ⚔️ #PSGBVB

Borussia Dortmund har kjempet seg til Champions League finale før første gang siden Liverpool manger Jürgen Klopp sine dager i klubben. – Klare for Wembley 11 år siden de møtte og tapte mot Bayern München i finalen.

Senere i dag blir det avgjort som det blir en repetisjon og et nytt møte med Bayern München eller Real Madrid.

Paris Saint-Germain superstjerne Kylian Mbappe møtte fullstendig veggen i begge semifinalene mot Borussia Dortmund, men skulle tro at Real Madrid legger merke til det som skjedde i går til tross for at de har hendene fulle med forberedelser til dagens kamp.

På Parc des Princes i PSG sin storstue skulle 0 – 1 fra første runde hentes tilbake og det var nære på. Paris Saint-Germain hadde fire avslutninger i stenger og tverrligger, og dermed er de oppe i seks i løpet av de to semifinalekampene. Kylian Mbappe, Warren Zaire-Emery, Nuno Mendes og Vitinha traff alle treverket.

Les: Det som skulle bli årets storsatsning ender i garasjesalg for Henning Berg

Deilig å se spillere kjempe!

Stang ut for PSG og flaks for et hardt arbeidende Borussia Dortmund lag. – Fotballeksperter hyller Julian Ryerson gjorde en kjempejobb mot Kylian Mbappé som ble en skygge av seg selv.

Ryerson nøytraliserte langt på vei superstjernen Mbappé, med ypperlig hjelp fra lagkameratene i et Dortmund-lag som med disiplinert og oppofrende spill lenge tok luven av hjemmelaget.

«Jeg synes en tett kamp, men for å være ærlig så synes jeg vi fortjente å vinne den kampen,» reflekterte PSG-manager Luis Enrique i et intervju med TNT Sports.

«Vi skapte 31 skudd og traff [fire innlegg].

«I de to kampene traff vi stolpen seks ganger og vi scoret ikke et mål, det er utrolig.

«Fotball er så urettferdig noen ganger.»

«I kveld har Julian Ryerson den vanskeligste enkeltoppgave noen norsk fotballspiller har hatt» sa Brede Hangeland i TV 2s sending før avspark i Paris og la til at det er nær umulig å stoppe Mbappé på egenhånd.

Ally McCoist i TNT Sports utropte også Mbappé mot Ryerson til nøkkelduellen. «Nordmannen gikk til oppgaven uten synlige tegn på nerver, men med full oppmerksomhet og stort trykk i duellene.

Ryerson bidro ikke bare til å nekte superstjernen å utfolde seg, han bidro offensivt både med lange kast, en farlig avslutning og et dribleraid.

Borussia Dortmund skal 1. juni tilbake til Wembley, der klubben i 2013 tapte 0-1 for Bayern München i mesterligafinalen. Den sørtyske storklubben kan bli motstander også i år, men da må turneringens mestvinnende klubb Real Madrid beseires onsdag.

Planen til Kylian Mbappe var å gå ut med et smell, men istedenfor ble den siste kampen en skuffelse. – Nå vil den franske superstjernen sin fremtid annonseres umiddelbart.

Tilbake i februar ble det mye rapportert at Mbappe hadde sagt ja til å slutte seg til Real Madrid denne sommeren, etter å ha fortalt PSG-hierarkiet at han har tenkt å forlate klubben når kontrakten hans går ut i juni.

Flere publikasjoner, inkludert BBC, hevdet at selv om Mbappe ennå ikke hadde signert en kontrakt med de spanske gigantene, ville en avtale bli annonsert når det ikke lenger var mulig for klubbene å møtes i denne sesongens Champions League. – Vel, det er ikke lenger mulig.

Mats Hummels sørget for kampens eneste mål.

Marco Reus snakket med DAZN etter kampen: «Ubeskrivelig! Etter elleve år er jeg i finale med Borussia igjen. Vi led mye, men i morgen spør ingen hvordan vi vant. Da betyr ikke stolpetreff noe. Det som teller er at vi er i finalen igjen»