Philippe Coutinho

Overskriften i TZ som også bekreftes av Liverpool Echo er: «Philippe Coutinho med sjokkretur til Merseyside». – Det vil være sjokkerende for det finnes ikke en som er mer upopulær enn den brasilianske superstjernen. Da han forlot Liverpool i 2018 til fordel for Barcelona fikk fansen en sorgreaksjon som fikk utløp i sinne og draktbrenning.

Når han nå rapporteres å være på vei tilbake til Merseyside kan det være greit å friske opp litt i geografien for å forklare «sjokk» overskriftene. – Elven Mersey renner ut i havet gjennom Liverpool derav navnet Merseyside som pr nå er et seremonielt grevskap.

Les: Arsène Wenger henger seg på Arsenal raid

Det er to Premier League klubber i Merseyside, Everton og Liverpool og hele fire innen sparkesykkelavstand. (Manchester City og Manchester United) – De to søsterbyene Liverpool og Manchester må ha verdens største tetthet av fotballmillionærer.

Philippe Coutinho er på vei tilbake til Premier League

Brasilianeren forlot Liverpool i januar 2018 for Barcelona med en prislapp på 135 millioner euro. -Nå er verdien i følge Transsfermark stakkarslige 40 millioner euro. – Årsaken er selvsagt at flyttet til Catalonia ikke var bra, hverken for spiller eller klubb. (Karma?)

Everton manager Carlo Ancelotti kjenner igjen et godt kjøp når han ser det og tror Philippe Coutinho kan finne tilbake til gammel storhet ved å lage en dynamisk midtbaneduo sammen med James Rodriguez.

Barcelona har minst to grunner til å selge Coutinho. For det første har manager Ronald Koeman forstått at Barcelona er et sterkere lag uten ham. Coutinho fikk en sjanse etter nederlendernes utnevnelse på Nou Camp. 28-åringen spilte 14 LaLiga-kampen, før han ødela menisken i desember. Dette har krevd kirurgi, og han vil sannsynligvis være ute resten av sesongen.

Les på Popidol: Marie Ulven Ringheim skal opptre hos Jimmy Fallon

I hans fravær har Barca vokst og klart å faktisk kjempe om La Liga tittelen.

Videre ønsker Barcelona bli kvitt før han utløser en ny betaling til Liverpool. Overgangen kostet i utgangspunktet 135 millioner euro, men med bonuser kan den stige med nesten 40 millioner euro. – det blir drøyt for en spiller som ikke helt virker. Slik forholdene er nå er det mye penger, dermed er det lurt å selge før neste utbetaling til Liverpool.

Les på Helsesjefen: Annenhver student sliter psykisk