Da Jürgen Klopp kom til Liverpool fra Borussia Dortmund i 2015 var allerede den brasilianske vingen og superstjernen Philippe Coutinho godt etablert på Anfield. – Han var elsket og den viktigste spilleren i den tyske managerens arsenal, derfor var det ekstra sårt da han «tvang» igjennom en overgang til Barcelona i 2018.

Vel på plass i Camp Nou var ideen som følger, Lionel Messi og Philippe Coutinho skulle flanke opp angrepet fra hver sin side og skape en bredde som Barcelona ikke hadde sett tidligere. – Det fungerte dårlig og Barcelonas sterke mann ønsket raskt Philippe Coutinho dit peppern gror.

En nedadgående kurve startet, ikke bare for Coutinho som ble sendt på utlån til Bayern München, men også for Barcelona og Lionel Messi som begynte å vise alvorlige svakhetstegn. – Ekstra ille var det at Liverpool bygde seg opp til å bli verdens beste lag.

Barcelona kom inn på en skuffende andreplass i La Liga, eneste som kunne redde manager Quique Setién var et godt løp i Champions League, det endte med et forsmedelig tap 2 – 8 mot Bayern München i kvartfinalen hvor Philippe Coutinho stod for to av målene og to assist.

Dette startet en revolusjon i klubben, hvor nesten alle med ansvar fikk fyken og en rekke spillere fikk beskjed om at de ikke var ønsket fremover. – Det var ikke nødvendig å fortelle til Philippe Coutinho at han ikke var ønsket, det lå implisitt i låneavtalen som skulle bli en kjøpsavtale med Bayern München.

Les: Gonzalo Higuain forlater Juventus

Etter at Lionel Messi og Barcelonas nye manager Ronald Koeman ikke helt fant tonen og den argentinske stjernen nå gjør alvor av å forlate klubben åpner deg seg opp et rom for Philippe Coutinho som ikke var der tidligere.

Ingen har de siste månedene vært i nærheten av å tro at Coutinho skulle bli på Camp Nou. Setién så ingen verdi i brasilianeren, Barcelona så på den en gang så fremgangsrike Liverpool-stjernen som en ren utgiftspost.

Men nå er det Ronald Koeman som styrer showet.

Ifølge Diario Sport arbeider Barcelona-manageren hardt for å ikke bare ha Coutinho i troppen for neste sesong, men gjøre han til klubbens viktigste spiller slik han en gang var for Liverpool. – Med tillit fra Koeman, og det ultradeilige minnet om CL-trofeet med seg inn i kommende sesong, kan dette bli starten på de gode dagene på i Barcelona-drakt for Coutinho.

Les: Ansu Fati ber om å få bli, mens Coutinho vil heller tilbake til Premier League

Men Koeman må jobbe hard, flere klubber i Premier League (minus Liverpool) har sett hvordan Coutinho har styrket seg det siste halve året og har lyst å friste han over.