Hjem VintersportLangrenn Petter Northug nådd toppen?
Petter Northug nådd toppen?

Petter Northug nådd toppen?

august 29, 2017

Norge er uten tvil en av verdens største skinasjoner, med navn som Marit Bjørgen og Martin Jonsrud Sundby blant landslagsløperne våre er det ingen tvil om at Norge er et land som kommer til å slå hardt fra seg under den kommende Verdenscupen.

Det er som det store problemet er at mange av våre beste skiløpere sliter med den samme tingen som stopper alle idrettsstjerner før eller senere, De begynner å bli for gamle. En av de som kjenner mest på dette er 13 ganger verdensmester Petter Northug Jr.

Northug har rundet 30 og merker det virkelig på kroppen, han hadde dessverre en hard sesong i fjor med flere lange sykeperioder og en generelt dårlig allmenntilstand. Det resulterte i at han kun deltok i 2 verdenscuprenn i hele 2016-17 sesongen.

Det er ikke bare trist derimot, Northug sier han er mer klar en noensinne for å starte den kommende sesongen med et brak. Han har helt klart ambisjoner om å utrette mye til vinteren.

I uken som var hadde Northug et eksklusivt intervju med Expressen, og de spurte om hva Northug Jr. ville ha gjort hvis Kalle Halfvarsson vinner verdenscupen sammenlagt.

– Da legger jeg opp. På dagen.

– Virkelig?

– Ja.

– Hvor stor er sjansen for at det blir en realitet?

– Den er minimal. I fotball kan alt skje, men i langrenn? Og med Kalle? Nei, sier Northug og rister på hodet.

Det er ingen tvil om at den over 30 år gamle skiløperen har begynt å tenke på å pensjonere seg, og det kan man merke både på hans trang til å gjennomføre en siste god sesong, og hans sakte men sikkert sviktende fysikk. Det er et faktum at Northug har passert sin fysiske toppform, og hans tid på toppen av alle resultatlister dessverre nærmer seg slutten.

Les også: