Peter Schmeichel

Danmarks legendariske keeper Peter Schmeichel tror at landslaget vil bli kastet i noe ukjent når Hjulmand erstatter Hareide i 2020, han er sterkt kritisk til det danske fotballforbundet (DBU) sin avgjørelse om å stoppe samarbeidet med Åge Hareide.

Peter Schmeichel, landslaget klarer seg bra under Hareides ledelse. og syntes det hadde vært bedre med en forlengelse.

Les: Spektakulær seier bringer Vipers et skritt nærmere hovedrunden

«Neste år blir landslaget kastet i noe vi ikke vet hva er», sier Peter Schmeichel til Politiken.

«Totalt sett har jeg vanskelig for å forstå at de vil ha noe annet, som det er blitt sagt. Resultatene er den viktigste i fotball, og de er gode».

«Går vi i retning Åge? Jeg vet ikke. Og Hjulmand er ikke internasjonalt erfaren i det hele tatt», sier keeperlegenden til avisen.

55 år gamle Schmeichel, som i 1992 var med på å sikre Danmark europeisk gull i Sverige, mener Hjulmand kan havne i en prekær situasjon hvis Åge Hareide oppnår gode resultater i sin siste tid som landslagstrener.

«Wheeler må vinne, vinne, og hvis du har begrenset erfaring med internasjonal fotball og en fast filosofi om fotball, kan det være vanskelig å kombinere med å gi gode resultater».

«Jeg synes ikke det er noen grunn til å endre noe som ikke har blitt ødelagt», sier Peter Schmeichel.

Les på Popidol: Megastjerne krasjer Lamborghini til 2,8 millioner

Den tidligere keeperen har holdt seg noe koblet til landslaget da sønnen, Leicester-keeper Kasper Schmeichel, i Hareides regjeringstid, har voktet det danske målet.

Hareides kommende erstatter, Kasper Hjulmand, har sist vært trener for FC Nordsjælland, der han stoppet i løpet av våren. I 2012 ledet han FCN til klubbens første danske mesterskap.

I tillegg til FCN, har Hjulmand trener i Lyngby og hatt et kort opphold i tyske Mainz fra 2014 til 2015.

I sommer ble det kunngjort at 47 år gamle Hjulmand tar over landslaget etter neste års europamesterskap og får Morten Wieghorst som assistent.