Champagnen smalt da Ronaldo returnerte til Old Trafford. (foto: schmeichel, twitter)

Manchester Uniteds legendariske keeper og sinnapropp mente nå at det var på tide å fortelle mer av historien sin, og slipper selvbiografi i disse dager. Det som fanger oss her er danskens iherdige forsøk på å bli klubbeier.

Schmeichel la handskene på hylla i 2003 (etter å ha gjort noe så uhørt som å spille for Uniteds byrival den siste sesongen). Fire år senere var forretningsmannen tilbake på gamle trakter i Danmark for å kjøpe seg klubb.

Les: The Independent: Liverpool jakter Porto-stjerne

For båndene til Brøndby er sterke. Det er her det hele startet for unge Schmeichel i 1987. 42 kamper hos Brøndby ga keeperen det nødvendige springbrettet for å overbevise i Manchester og den da ferske United-manageren Alex Ferguson. Hos United skrev Schmeichel historie med 367 kamper, 167 av dem clean sheets.

Etter karrierestopp ønsket Schmeichel å bringe kompetansen inn i Brøndby-systemet og løfte ungdomsklubben. Det første fremstøtet for å kjøpe seg inn som eier kom i 2007, det andre i 2013.

-Når jeg prater om mine visjoner (fra 2007) for Brøndby, er folk fortsatt interesserte. Folk som har trent, spilt og jobbet i Premier League. Brøndby-ideen appellerer til mange, skriver Schmeichel i boka ifølge Bold.

Og legger til at flere dyktige folk var klar i 2007 for å komme til Danmark for å være med på å løfte Brøndby.

Les på Popidol: «BondFilmen er ikke bare god, den er fantastisk»

Dagens Brøndby-eier kontaktet Schmeichel noen år senere for å engasjere United-legenden, noe Schmeichel selv ikke ble så imponert over.

-På et tidspunkt pratet jeg med Jan Bech Anderson om hvordan man kunne løfte Brøndby, men jeg tror han var mest interessert i å plukke ideer fra meg og utnytte nettverket mitt, skriver Schmeichel om møtet.

Som selv jobbet med nye planer om å overta klubben.

-Jeg overveide nok et overtagelsesforsøk (av Brøndby) og kom et stykke på vei, men jeg droppet det. Pengene jeg hadde til rådighet ville bli brukt til kjøpe aksjer, ikke til å utvikle klubben. Jeg var kun interessert i å være med hvis fokuset var på å utvikle fotballsdelen.

Selv om Brøndby har løftet seg sportslig med sitt første seriegull på seksten år, har ikke Schmeichel særlig troen på at suksessen skal vare.

-Om de kan holde på (med suksess), det tviler jeg på. Flere av profilene forlot klubben, nesten før gravøren hadde fått skrevet Brøndby på ligatrofeet, skrives det tørt fra Schmeichel.

Dyktig markedsfører, ingen tvil om det. (foto: schmeichel, twitter)

Noe sier oss at Schmeichel ikke har gitt opp prosjekt Brøndby.

Les: En av verdens tøffeste midtstoppere ga fra seg 3 billetter til Premier League