Draktløs på Camp Nou. (foto: barcelona, twitter)

Få tidligere superstjerner har vært inn i ei så tett tåke de siste sesongene som Philipe Coutinho. Likevel, vi har ikke gitt opp at det tidligere Liverpool-fenomenet finner tilbake til magien. Ifølge brasilianeren selv, ligger nå mye til rette for at nettopp dette skjer.

Kneskaden forrige sesong krevde tre operasjoner for å fikse, men nå er 29-åringen mer optimistisk enn på lenge. Coutinho har fått innkalling til landslagstjeneste for Brasil, og akter å bruke muligheten for alt den er verdt.

Forrige VM-kvalikkamp var Coutinho fortsatt ute med skade, da gjorde Brasil kort prosess med Uruguay (4-1) i hans fravær. Nå venter det to underholdende og knalltøffe kamper:

Brasil – Colombia 12. november, klokken 01.30

Argentina – Brasil, 17. november, klokken 00.30

Norge som er vesentlig tynnere enn Brasil har en stor utfordring i sine VM-Kamper. Målmaskin Erling Braut Haaland er skadet ut året og kan ikke være med på Norges to avgjørende kamper.

På lørdag 13.november klokken 18.00 tar vi imot Latvia på Ullevål stadion og bare tre dager senere avgjøres det hele på Stadion Feijenoord. 16.november spilles den siste av 10.kvalifiseringskamper, Norge møter Nederland klokken 20.45.

At Coutinho er tatt ut til landslagstrippen tyder på at Barcelona-spilleren har brukt tiden godt etter den lange rehabiliteringsperioden. De siste to kampene har han riktignok startet på benken hos Barca, men har fått spilletid i 8 kamper så langt i sesongen (med 1 scoring).

Nå akter Coutinho å utnytte muligheten i Brasil-drakten til å få en kickstart med Barcelonas nye manger, Xavi. På pressekonferansen før landskampen viste Coutinho frem kampviljen som bobler under drakta.

Link i heile – Se La Liga direkte på UnibetTV

-Hardt arbeid er alltid det viktigste. Det er nøkkelen jeg alltid har gått etter. Jeg har kjempet hardt for å komme tilbake etter tre operasjoner, og det er det samme arbeidet og dedikasjonen som skal få meg tilbake, sier Coutinho ifølge brasilianske Globo.

(foto: barcelona, twitter)

-Jeg har ikke spilt fem eller seks kamper i strekk, og når jeg gjør det vil folk forhåpentlig se på meg med nye øyne, avslutter Coutinho.

Og med folk, blir den aller viktigste Xavi Hernandez. Barcelona-ikonet har ankommet Camp Nou og har varslet at det skal tilbake til profesjonalitet og regler.

– Da vi hadde regler i garderoben, var tingene gode. Når vi ikke hadde det, gikk det dårlig. Derfor skal vi ha orden og være profesjonelle, sa Xavi på mandagens pressekonferanse.

Coutinho er klar for the Xavi-way. (foto: barcelona, twitter)

Coutinho har alltid vært den profesjonelle og hardtarbeidende spilleren uavhengig av managere og motbakker, og bør ha alle muligheter til å overbevise hos Xavi. Jobben starter i Brasil-drakta.

Vi kaller det den perfekte timingen for det endelige comebacket.