Franck Ribery og Arjen Robben

Det tok lenger tid enn det pleier for Bayern München å vinne Bundesliga, men de viste muskler da det gjaldt som mest i siste serierunde.

To veteraner Franck Ribery og Arjen Robben var instrumentelle i 5-1 seieren over Eintracht Frankfurt sørget for seriemesterskap nummer sju på rad for klubben og mesterskap nummer 29 i klubbens historie.

Les: Taktskifte: «Jeg liker ikke å kjøpe spillere til 100 millioner euro»

Selv om Dortmund gjorde jobben borte mot Borussia Mönchengladbach, hadde det å lite si så lenge serielederen også vant.

Det som var en spesiell dag for de to klubblegendene Arjen Robben og Franck Riberys som spilte sin siste kamp for klubben og som beviste etter de ble byttet inn i andre omgang at de fortsatt er på høyden. – Ribery markerte seg umiddelbart med scoring da han dro av to mann på 12 meter før han chippet ballen lekkert i mål. Etterpå rev han av seg drakten og fikk gult kort.

Les: Arjen Robben velter seg i tilbud

Og bare minutter senere satte Robben inn 5-1 etter å ha blitt servert på åpent mål av David Alaba. En perfekt avslutning på to legendariske Bayern-karrièrer.

Les: Ajax-stjerne Matthijs de Ligt har bestemt seg

To poeng skilte lagene før avslutningsrunden, i Bayerns favør. De rødkledde fra München hadde 75, mens Dortmund lå hakk i hæl med 73.

Likevel var det ingen tvil om hvor seriemesterskapet skulle havne. Etter bare fire minutter rullet hjemmelaget opp et meget lekkert angrep. Thomas Müller fant Kingsley Coman på 16 meter, og han bredsidet ballen i lengste hjørne. Han sendte hjemmefansen i himmels med sitt sjette Bundesliga-mål denne sesongen.

De gulkledde fra Dortmund tok ledelsen like før pause etter scoring av stortalentet Jadon Sancho. Kaptein Marco Reus chippet inn i boks og fant engelskmannen, som fra ti meter klinket ballen i mål. VAR ble brukt for å se om Reus var ute av banen i det han slo inn, men ballen var inne og målet ble godkjent.

Les: Ribery slår følge med Barcelona-legende

Likevel hadde Bayern god kontroll på gullet. Begge lagene ledet 1-0 til pause.

Hjemmepublikumet i München begynte å ane fare da Eintracht utlignet til 1-1 etter 50 minutter, men to kjappe scoringer fra David Alaba og Renato Sanches roet de drøyt 75.000 på tribunen.

Samtidig hadde Dortmund økt til 2-0 ved Marco Reus, til liten nytte. Det ble også resultatet.

Bayern økte i den andre omgangen og da var det liten tvil. Med 5-1-seieren har klubben nå vunnet sju seriemesterskap på rad.

Før lørdagens siste serierunde i Bundesliga hadde Bayern bare tatt fem poeng på de siste tre kampene, som gjorde at Borussia Dortmund hadde blitt invitert inn i gullkampen.

Dortmund slet med å få hull på byllen borte mot Borussia Mönchengladbach, som lå på 4.-plass med 55 poeng og prøvde å forsvare plassen som gir gruppespill i mesterligaen. De ble fulgt hakk i hæl av Leverkusen (55 poeng), Eintracht Frankfurt (54) og Wolfsburg (52), som alle kunne gå forbi.

Bayern München – Eintracht Frankfurt 5-1
Bundesliga
4′ 1-0 Kingsley Coman
50′ 1-1 Sebastien Haller
53′ 2-1 David Alaba
58′ 3-1 Renato Sanches
72′ 4-1 Franck Ribéry
78′ 5-1 Arjen Robben