Per-Mathias Høgmo forklarer amerikansk fotball

Den svensk/tunisiske høyrevingen Amor Layouni er nå tilbake i Sverige etter at BK Häcken henter han i Vålerenga. Mens regjerende Allsvenskan mester absolutt henter med i årets sesong, pr nå på 3.plass er krisen nærmest totat i Oslo-klubben.

Etter 12.kamper spilt har Vålerenga bare hentet 11.poeng. – Bare 1.poeng over kvalifiseringsplass som pr nå besittes av Sandefjord.

Les: Forsøkte å sende Liverpools tidligere superreserve tilbake til Premier League

På BK Häcken sine sider forklarer Layouni sine mål : Å nå langt i Europa ville vært kjempegøy, det er et mål man må ha, og selvfølgelig også gå for å vinne Allsvenskan»

Nå er det klart at Layouni flytter til Hisingen-klubben, som en offensiv forsterkning i den allsvenske toppstriden. Kontrakten er over tre år.

– Jeg har vært rundt og det er virkelig gode forutsetninger for å lykkes. Sammensetningen i seg selv ser også ut til å være veldig, veldig bra. Det er mange som jobber rundt klubben og det føles bra – jeg har fått et veldig, veldig godt førsteinntrykk, sier Layouni i en pressemelding og fortsetter:

– Forventningene er veldig høye til meg selv. Jeg vil bidra med mange mål og assists og gode spill så klart. Å komme langt i Europa ville vært kjempegøy, det er et mål man må ha, og selvfølgelig også gå for å vinne Allsvenskan.

LES: Harry Maguire skal vinne tilbake Manchester United-plassen

Häckens sportsdirektør Martin Ericsson:

– Etter langvarig interesse har vi endelig fått på plass Amor ved Gothia Park Academy. Han er en erfaren spiller med god offensiv rekord og god fysikk. Som de fleste av våre offensive spillere kan han spille i flere posisjoner, men han starter hovedsakelig fra venstre eller høyre kant.

Layouni kom til Vålerenga fra Egyptian Pyramids i 2021, og var i løpet av den siste vårsesongen på lån med Western Sydney i Australia. Han har også bakgrunn med spill i Bodø/Glimt, Elverum, Degerfors IF og IK Brage.


Layouni har gjennom årene scoret 24 mål og 26 målgivende på 99 kamper i den norske Eliteserien.