Blir det noen forsterkning allerede i vinter? (c) Bilde: Manchester City:

Manchester Citys manager, Pep Guardiola, gjør det helt klart at laget hans ikke er ute etter ta noen gamle rekorder, men at fokuset er 100% på å vinne Premier League-tittelen.

Tallenes tale er klare: City trenger seks seiere på sine ni siste Premier League-kamper for å slå Chelseas 95 poeng fra 2004/2005-sesongen, og åtte seier for å bli det første laget til å passere magiske 100 poeng på én sesong – altså 100 poeng av 114 mulige!

Man trenger vel forøvrig ikke å være et matematisk geni for å skjønne at City ligger meget godt an til å vinne tittelen i år. Riktignok er nordmenn glade i å ta sjanser på steder som www.norgescasino.com, men setter man penger på at City vinner gullet får man ikke så veldig god betaling hvis veddemålet går i boks – for å si det slik!

4 seire unna
Lederen i Premier League er bare fire seiere unna tittelen etter at de slo et blekt Chelsea-lag 1-0, og katalaneren lovet at laget hans skal fortsette å spille på samme måte uansett. Det betyr at City allikevel kan ende opp med å slå de forskjellige rekordene uansett, ettersom det ser ut til å være svært få som er i stand til å matche de lyseblå fra Manchester for øyeblikket.

Som sagt er det seks seiere som mangler på å slå den råsterke rekorden til Chelsea, men det mangler også 21 mål på slå det samme lagets rekord på 103 scorete mål på én sesong.

‘Det som virkelig betyr noe er å bli mestere’, sa Guardiola etter kampen mot Chelsea. ‘Jeg har aldri snakket med spillerne om rekorder. Jeg har aldri snakket om å vinne to kamper for å oppnå noe. Mot Stoke har vi tenkt spille slik som vi har spilt hele sesongen. Til slutt får vi se hvordan det ligger an. Vi kommer ikke til å spille for å ta rekordene. Rekordene er bestandig en konsekvens av det du har gjort, men det er ikke rekordene det handler om.

Det er vel strengt tatt ikke mange som kunne sett for seg denne drømmesesongen for City (så langt), og det handler ikke bare om resultatene men også måten det spilles på. Kampen hjemme mot Chelsea var ytterligere en demonstrasjon, og det er det samme ønsket om å vinne og skape muligheter som har preget laget hele sesongen. Det er kanskje dette som er mest imponerende, samt at avstanden ned til Chelsea er vanvittige 25 poeng! Det er mye, for å si det mildt, og laget har råd til å tape en god del poeng og fortsatt kunne bli seriemester med god margin.

Det er denne lysten til å prestere i hver eneste kamp som har imponert så mange og det er utvilsomt et resultat av den krevende stilen som kjennetegner Pep Guardiola.

Guardiola hyllet også Serigo Agueros bidrag i kampen mot Chelsea og sier at den lille argentinske magikeren har forbedret og utviklet hele spillet sitt.

Han understreker at de siste to månedene til Aguero er de beste han har hatt gjennom hele sesongen, og Guardiola sier at det ikke bare handler om målene han har scoret men at han rett og slett ikke mister ballen. Han beveger seg og åpner opp for løp i bakrom og han er den første som setter inn det høye presset slik at jobben blir lettere for andrelinjen.

Guardiola lovpriser juvelen sin på følgende måte: ‘Jeg er så fornøyd. Ok, han scoret ikke, men det er ikke noe problem. Han vil score i tiden fremover, men han gjorde det virkelig bra.’