Joao Cancelo

Den portugisiske høyebacken Joao Cancelo er fantastisk god, men det har skjedd for mye rart til at man kan se helt bort ifra at han har en skrue løs. – 30 åringen er på lån hos Barcelona fra Manchester City denne sesongen.

João Cancelo har for noen uker siden igjen anklaget Manchester City for å være «utakknemlig» og hevdet «løgner ble fortalt» om hans exit fra klubben.

Les: Premier League-stjerne serveres til Kompany

Lånet hos Barcelona kom etter et opphold i Bayern München i andre halvdel av forrige sesong. Cancelo hadde vært en sentral del av manager Pep Guardiolas lag inntil kort før han overraskende deadline-dag-avreise til Tyskland i januar 2023.

Senere dukket det opp historier som antydet at Cancelo, som hadde havnet bak Rico Lewis og Nathan Aké i prioriteringsrekkefølgen, hadde vært en forstyrrende innflytelse i garderoben.

29-åringen sa til den portugisiske sportsavisen A Bola: «Det ble fortalt løgner. Jeg var aldri en dårlig følgesvenn for dem, og du kan spørre enten Aké eller Rico. Jeg har ikke noe overlegenhet eller mindreverdighetskompleks overfor dem.

«Jeg tror Manchester City var litt utakknemlige for meg da de sa det fordi jeg var en veldig viktig spiller i årene jeg var der. Jeg sviktet aldri i mitt engasjement for klubben, til fansen. Jeg ga alltid alt.»

Cancelo, som kom til City i en overgang på 60 millioner pund fra Juventus i 2019, vant rygg mot rygg Premier League-titler i 2021 og 2022. Han følte at hans forpliktelse til klubben var tydelig for alle å se da han spilte i en kamp for Arsenal nyttårsdag 2022, med synlige ansiktsskader etter et angrep i hjemmet hans bare timer tidligere.

Han sa: «Jeg husker en gang jeg ble ranet og angrepet, og dagen etter spilte jeg på Emirates mot Arsenal. Dette er ting du ikke glemmer. Jeg lot min kone og datter være alene hjemme, livredd. Folk vil bare huske dette fordi Mr Guardiola har mye mer styrke enn meg når han sier noe, og jeg foretrekker å holde meg for meg selv.

Les på Engelske klubber: Chelsea eier Todd Boehlys største tabbe ble presset igjennom av de som sitter på de store pengene

Nå er låneavtalen mellom Manchester City og Barcelona snart over og slik det ser ut nå er en retur til Etihad vanskelig.

Journalist Victor Navarro har snakket med Pep Guardiola: «Vi skal prøve å finne den beste løsningen»

Manchester City manageren er tydelig på at klubbene sammen nå finne en løsning: «Klubbene vil sette seg ned og vi skal prøve å finne den beste løsningen, sier han ifølge journalist Victor Navarro. Han er vår spiller og dersom en ikke blir enighet kommer han tilbake i løpet av pre-season. Hvis han ønsker å bli i Barcelona og klubbene finner en avtale, vil Cancelo spille for Barcelona igjen.»

30 år gamle Cancelo kom til Manchester City i 2019. Kontrakten hans med Premier League-mesterne varer til 2027.