El ganador! (foto: city, twitter)

Selv om Liverpool er inne og forstyrrer City når de skal hente hjem Premier League-trofeet på nytt, har klubben fra Manchester en posisjon i fotballverden som stadig blir sterkere. For Puma er en City-assosiasjon verdt store summer.

Manchester United troner øverst på pallen når det gjelder de største utstyrsavtalene i Premier Leagues historie. Nå rykker City opp på andreplass.

Ifølge ESPN har City og Puma blitt enige om en 10-års avtale som vil bringe inn rundt 740 millioner kroner i klubbkassa.

For City betyr dette en økning på mer enn 500 millioner årlige inntekter fra den eksisterende Nike-avtalen som løper ut etter denne sesongen.

Har global appell. (foto: city, twitter)

Les: Klopp: «De fleste klubbene i verden hadde ønsket de hadde dette problemet»

Alle pengene går riktignok ikke til City, men til eieren City Football Group, som skal fordele sponsorinntektene mellom sine klubber: Melbourne City, Girona, Atletico Torque og Sichuan Jiuniu.

Skal assosieres med de beste. (foto: puma)

New York City, som også er en del av denne gruppen, må forsatt «slite» med avtalen med Adidas, som har bundet opp samtlige klubber i MLS.

Ledende. (foto: city, twitter)

Les: Chelsea med knallsterk seier – men hva skjer med keeperen?

-Dette er en historisk dag for oss. Det vi gjør nå har aldri blitt gjort før. Vi trengte en partner som kan bevege seg raskt sammen med oss, sier direktør Ferran Soriano ifølge ESPN.

 

Og hva har bragt Puma og direktør Bjørn Gulden til City?

-Supportere globalt ønsker å se spennende og offensiv fotball. City og Pep har dette imaget, sier nordmannen.

Gulden og Gomez. (gomez, twitter)

Manchester City har jobbet langsiktig de siste ti årene og får nå bekreftelsen på at Peps vei var riktig. Gratulerer!

Les: Solskjær gir Manchester United historier som sender markedsavdelingen opp på bordene