Pedro med fingeren. (foto: roma, twitter)

På torsdag kom bildet fra Lazio der Pedro smilende sto med drakt nummer 9. 34-åringen gjenforenes dermed med tidligere Chelsea-manager Mauricio Sarri. Ikke noe uvanlig i denne overgangen, men det som får Romas fotballinteresserte innbyggere til å lure på hvordan de skal reagere, er at en overgang mellom de to hovedstadsklubbene ikke har skjedd på nesten fire tiår.

Pedro blir den første spilleren med direkte overgang mellom Roma og Lazio på 36 år. VM-mesteren fra 2010 ble hentet til Roma i 2020 etter en suksessfull femårsperiode på Stamford Bridge.

Les: Snakk om varp: Bournemouth henter Gary Cahill

Den første sesongen hos Roma ble det solide 40 kamper (6 scoringer og 7 assists). Så entret José Mourinho scenen. Ikke engang inne i preseason-troppen til Roma kunne ikke signalene til spanjolen være tydeligere.

Spilleren med 20 trofeer for Barcelona, Premier League-tittel, FA Cup-trofé og Europaligasuksess imponerte ikke Mourinho.

Og hva gjør Pedro som svar? Med keeper Astuillo Malgioglio i 1985 var det siste gang noen gjorde noe så uhørt som å bytte direkte mellom byrivalene i Roma. Nå gjør Pedro det samme. Vi gleder oss allerede til derbyet.

Les: Manchester United kommer med nytt giganttilbud til Paul Pogba