Ivan Toney

I går var det den norske forsvarsspilleren Kristoffer Vassbakk Ajer som reddet et poeng for Brentford i møtet med Manchester United. Ivan Toney stod for assisten tre minutter etter Manchester United ved Mason Mount seks minutter på overtid scoret kampens første mål.

Ivan Toney er i ferd med å finne fotfestet og Brentford sin ferd nedover Premier League tabellen ser ut til å stoppe opp.

Les: Overbevist Harry Kane er forbannet

West Ham United som fortsatt har penger igjen etter gigantsalget av Declan Rice til Arsenal er angivelig favorittene å lande en Ivan Toney overgang til tross for interesse fra Manchester United og Tottenham Hotspur.

Toney etablerte seg som en av de beste midtspissene i England forrige sesong, med 20 mål på 33 Premier League-kamper. Hans svært gode sjanser til å sikre seg en stor overgang i fjor sommer ble ødelagt av et åtte måneders spillforbud, som varte fra mai 2023 til januar 2024.

Siden han kom tilbake for Brentford, har Toney klart fire mål og en assist på 11 kamper.

I åår var Toney en av flere Brentford-spillere som traff treverket. – Etter at Mason Mounts første Man Utd-mål hadde gitt Erik ten Hags lag ledelsen langt inn i overtid, viste Toney stor ro i boksen for å sette opp Kristoffer Ajer for en dramatisk sen utligning.

Det har vært mye snakk om Toneys fremtid de siste ukene. Arsenal er ikke så interresert lenger og lar andre klubber stå sentralt i overgangsjakten. Fabrizio Romano og David Ornstein har begge spådd at Manchester United vil komme med tilbud for 28-åringen, selv om West Ham ble med i løpet sist helg. Tottenham er også godt med i miksen.

Les: Graham Potter aktuell for storklubb

Football Insider har West Ham bemerkelsesverdig presset seg foran i køen for Toney og er nå «i pole position» for det som ville være en «statementsignering».

Reporter Pete O’Rourke la til: «Det er nå en god sjanse for at Ivan Toney kan ende opp i West Ham.

«Vi vet at de har manglet en nummer ni i et par sesonger nå.

«Det er mye snakk om at Arsenal er interessert i Toney, men jeg forstår at interessen deres har avkjølt og de ser på andre mål.»

Gitt størrelsen på både Man Utd og Spurs, så vel som deres overlegne forbrukskraft, ville West Ham å lande Toney først være en veldig imponerende bragd.

Brentfords tekniske direktør Lee Dykes viker ikke unna det faktum at Toney er godt posisjonert til å forlate heller.

Før oppgjøret mot Man Utd sa han: «Vi må være ærlige som med David Raya. Toney har ambisjoner om å spille på et høyere nivå, noe som er greit, men det må være på Brentfords premisser.

Og med Brentfords premisser menes minst en milliard.