Run, run run! (foto: leeds, twitter)

Da var Jesse Marsch historie på Elland Road. Amerikaneren ble veid for lett hos RB Leipzig etter noen måneder i jobben, nå skjedde det samme hos Leeds. Marsch har sine tilhengere, men etter at Marcelo Bielsa ledet klubben tilbake til den sterkt etterlengtede returen til overste divisjon, har investeringene og forventningene gjort det umulig for en trener å få tålmodigheten Arsenal viste Mikel Arteta de første famlende sesongene til den tidligere Guardiola-assistenten.

Nå troner Arsenal øverst på Premier League-tabellen etter at Arteta har fått arbeidsro siden 2019, hos Leeds kvittet de seg først med manageren som hadde lagt sten på sten siden 2018 og vært tro mot den langsiktige planen som ledet klubben til opprykk og en råsterk første-sesong med 9. plass i verdens tøffeste liga.

LES: Tre United-spillere legges ut for salg

Så var det ut med Bielsa og inn med treneren Leeds-ledelsen senere beskrev som en de lenge har hatt som potensiell kandidat. Jesse Marsch fikk styre aktiviteten på overgangsmarkedet og hentet inn en gjeng med tidligere spillere. På mandag kom oppsigelsen etter at amerikaneren endelig hadde på plass «sin tropp», men bare så vidt over nedrykksstreken på PL-tabellen.

Dette betyr at Leeds igjen må gjennom en prosess der neste manager først skal kave for å sikre overlevelse i Premier League, så før neste sesong inn og skape «sin tropp». Det er dømt til å bli et kortsiktig prosjekt når neste manager vet han har under året på seg til å levere plasseringer á la Bielsas 9. plass i 2020/21-sesongen.

For oss er det på tide at Leeds-ledelsen sier unnskyld til arbeidssøker Marcelo Bielsa for den brå exiten i 2022, og be argentineren pent om å ta over styringen igjen på Elland Road. Leeds trenger ikke noe nytt, de trenger stabilitet og langsiktighet.