Nasser Al-Khelaifi

Det er liten tvil om at penger er avgjørende i fotball akkurat som når du skal skaffe deg en partner i livet. Leeds United er allerede på riktig spor under ledelse av den argentinske manageren Marcelo Bielsa, men den italienske eieren Andrea Radrizzani som har klart å berge klubben fra økonomisk katastrofe har ikke penger, (eller krefter, som han sier selv) til å ta klubben tilbake i toppen i England og ut i Europa. 

Leeds United kommer til å bli en Paris Saint-Germain samarbeidsklubb en overtagelse av Paris Saint-Germain-eiere Qatar Sports Investments (QSI) skjer i «kommende uker eller måneder».  -Ifølge Le Parisien er QSIs leder og PSGs president Nasser Al-Khelaifi direkte med i kjøps samtalene som er inne i siste fase.

Les: Er det bare vi som syntes Real Madrid-drakten minner om en pysj?

I følge den franske avisen vil Championship-laget bli omgjort til den franske mesterens ‘lillebror’. Paris Saint-Germain eierne har i lengre tid hatt samtaler med Leeds, nå skal alle de store punktene være unnagjort og kun detaljer gjenstår.

Et tema som har vært mye diskutert er hvordan Leeds kan bli Paris Saint-Germain sin ny «feeder club» uten at det svekker klubben.

Redselen er at de beste sendes til Frankrike og at bare «søppelet» er igjen, det skal ikke være intensjonen, målet er å finne en optimal utvikling for hver enkelt spiller og ved at klubbenes behov varierer kan de i perioder «ta av» for hverandre. – Men for at det skal fungere må også Leeds være en toppklubb.

Les: «Galaxy vil gi Ricardo Quaresma til Zlatan»

Oppkjøpet av Leeds kommer ikke til å bli billig, de er i en helt annen og mye bedre situasjon enn da QSI kjøpte Paris Saint-Germain i 2011 for 79 millioner Euro. Ryktene sier at Leeds eier Andrea Radrizzani vil sitte igjen med en fortjeneste etter salg på rundt en milliard kroner. – Ikke dårlig på en investering som ble gjort for litt over to år siden.

Målsetningen til «lillebror» er å alltid være topp fire i Premier League og dermed kvalifisere seg for Champions League. – Og skulle det skje er det mye kulere å kunne informere dine venner at du ble fan allerede mens de holdt på nede i Championship.

Les på Popidol: Dritings Wesley Sneijder festet på biltaket til en gammel dame