Xabi Alonso, bossen for de gode tidene hos Bayer Leverkusen. (foto: Leverkusen, x)

Det er ingen tvil om at Bayer Leverkusens suksessmanager Xabi Alonso er øverst på Liverpool sin liste over mulige ersattere til Jürgen Klopp som slutter til sommeren. – Problemet er bare at Alonso er øverst på Bayern München sin ønskeliste også etter at Thomas Tuchel fikk muligheten til å si opp sin stilling.

Det ryktes også om at Barcelona ser på Xabi Alonso sees på som en mullig erstatter for Xavi Hernandez som også har meldt sin avgang etter sesongen. – Barcelona er ikke den største trusselen for at Liverpool skal lande en avtale Xabi Alonso.

Les: Paris Saint-Germain går etter Erik ten Hag sin drømmesignering

Liverpool har alternativer blant annet Sportings Ruben Amorim og Brighton & Hove Albions Roberto De Zerbi

The Independent skriver at Amorim er hovedutfordreren til Alonso for å erstatte Klopp. Ifølge avisen er Liverpools jakt fortsatt på et tidlig stadium, hvor Liverpool vil presse hardere for å hente inn Alonso, men dersom det ikke blir noen kontrakt med spanjolen sies Amorim å være det heteste alternativet.

Amorin er helt klart et lettere mål for Liverpool. Bayern München har opplevd på nært hold hvor bra Bayer Leverkusen har blitt på rekordtid med Xabi Alonso ved roret. Bayer Leverkusen leder Bundesliga med 8.poeng et faktum som sørget for at Thomas Tuchel måtte gå.

Amorim har hatt ansvaret for Sporting siden 2020, og har også bakgrunn som trener i Braga. Portugiseren har ledet Sporting til en ligatittel og flere nasjonale cuptitler i Portugal.

Les på Engelske Klubber: Manchester United-legenden river opp sine forgylte røtter