Hjem Fotball Onsdag barker Rosenborg og Brann sammen
Onsdag barker Rosenborg og Brann sammen

Onsdag barker Rosenborg og Brann sammen

mars 28, 2017

Mesterfinalen 2017 er møtet mellom fjorårets seriemester og sølvvinner. Selv om denne finalen ikke henger høyest, er det mye prestisje som er involvert i de nitti minuttene, bare noen dager før seriestarten.

Kampen mellom Brann og Rosenborg er ikke første gangen en slik finale er blitt arrangert. Rosenborg skriver på sine hjemmesider om Superfinalen, som det het den gangen, ble innført som et pilotprosjekt av Norges Fotballforbund i samarbeid med Norsk Toppfotball, TV2 og UNICEF i 2009.

I den første superfinalen i 2009 tok Stabæk i mot Vålerenga i den første offisielle kampen på Stabæks nye hjemmebane, Telenor Arena. Stabæk vant denne kampen 3-1.

Året etter var det Rosenborg som var regjerende seriemester. Cupmester Aalesund var da verter for den foreløpig siste superfinalen som er spilt.

På onsdag møtes altså Rosenborg og Brann. Dette blir den første kampen før seriestart hvor noe står på spill. Dette er også kvelden hvor Rosenborg og Brann har mulighet til å sette seg i respekt hos lagene som ypper seg .

(@F7/Brann)

 

 

Les også: