Hjem FotballChampionship Ombestemmer seg og låner ut sitt største talent
Ombestemmer seg og låner ut sitt største talent

Ombestemmer seg og låner ut sitt største talent

august 4, 2017

I dagens fotball er det vanlig at unge spillere blir sendt ut på flere lån før de får sjansen til å prøve seg på førstelaget til klubben som eier dem. Men Tottenham har under Mauricio Pochettino valgt å holde mange av talentene i klubben, fordi manageren vil skåne spillerne for dårlige trenere.

Nå gjør han likevel et unntak og har bestemt seg for å sende Josh Onomah på lån til Aston Villa. Grunnen skal være at Tottenham ikke er sikre på hva som er ungguttens beste posisjon, og de ønsker å se om han kan håndtere å spille sentralt på midtbanen. 20-åringen regnes som Tottenhams mest talentfulle unggutt, og klubben har flere ganger sagt nei til å låne han ut. Senest i juli skal Tottenham ha sagt nei til Huddersfield, Brighton og Burnleys forespørsler om å låne midtbanespilleren. Også Celtic skal ha blitt avvist.

Onomah ble med førstelagstroppen på USA-turne, og der virker det som Pochettino har ombestemt seg. Onomah har stort sett spilt sentralt på banen, men Pochettino har ifølge Independent ikke tillit til at han er trygg nok til å spille sentralt, og ønsker heller at han skal spille på kant. Denne problemstillingen er en del av grunnen til at Onomah lånes ut, fordi flere i Spurs-systemet ønsker å se hvordan har gjør det sentralt i banen når han får mer spilletid.

Onomah var en del av Englands U20-lag som vant VM tidligere i sommer og har spilt 23 kamper for Tottenham, bare 3 fra start.

Les også: