Ingrid Systad Engen og Karina Sæviks Wolfsburg vant. Foto: Jack Jorstein / Sporten.com

Ingrid Syrstad Engen og Karina Sævik scoret hvert sitt mål da Wolfsburg slo Duisburg 5-2 i tysk Bundesliga for kvinner søndag.

Wolfsburgs nykommer karina Sævik sørget for sine første scoring for den tyske storklubben etter overgangen fra franske Paris Saint-Germain i sommer. Den tidligere Kolbotn- og Avaldsnes-spilleren sendte Wolfsburg i ledelsen da hun fikk stå alene foran mål allerede etter tre minutters spill. Avslutningen var iskald.

Det skulle ikke ta mer enn minutt før Pia-Sophie Wolter økte ledelsen for hjemmelaget, før lagets andre norske spiller overtok hovedrollen. Tre minutter gjensto til pause da Ingrid Syrstad Engen på vakkert vis skrudde ballen i mål fra over 20 meters hold. Scoringen var kampens flotteste.

Wolfsburg var imidlertid ikke ferdig med det. Svenja Huth gjorde 4-0, og Zsanett Jakabfi sto bak mål nummer fem. Jorian Baucom og Yvonne Zielinski sørget for Duisburgs reduseringer.

Med seieren er Wolfsburg fortsatt nummer to på tabellen i Bundesliga. To poeng skiller opp til serieleder Bayern München. Ingrid Syrstad Engen ble byttet ut ved pause søndag, mens Sævik ble tatt av banen etter en times spill.

Nå venter landslagssamling for den norske Wolfsburg-duoen. Landslagssjef Martin Sjögren samler troppen mandag. Norge skulle ha møtt Hviterussland i EM-kvalifiseringen kommende onsdag, men det oppgjøret er utsatt som følge av virussituasjonen.