Saido Mané får en klem

Jeg er glad jeg skriver i dag og ikke trenger å snakke, hes etter å ha sett en fantastisk fotballkamp hvor man kunne glede seg over fotball magi fra Mohamed Salah og hat trick av Saido Mané.

Det var klar for Champions league kamp mellom Liverpool og Porto, og Liverpool kom for å vinne, og vi var overbevist lenge før kampen startet.

Man trenger både vann og varme for at det skal koke, det regnet på  Estádio do Dragão så vannet var på plass og det begynte etterhvert å koke til tross for bare 13 grader i lufta.

Les: Champions League er langt fra det viktigste

(c) Bilde: Liverpool FC: Sadio Mané

Det første målet kom rolig, nesten i sakte film, etter 25 minutter trillet Saido Mané ballen forbi keeper José Sá. – Nedturen for Porto var igang og tilsvarende opptur for Liverpool.

Liverpool ga seg ikke før det sto 0–5 på tavlen. Tre av målene var signert Sadio Mané, ett Mohamed Salah og ett Roberto Firmino.

Les: Kongen er ikke død, lenge leve kongen!

Porto manager Sérgio Conceição hadde følgende å si på klubbens nettsider etter kampen: «Det viktigste er at vi ikke gjentar våre feil og at vi går ut med stolthet, personlighet og karakter. Jeg tror ikke spillerne fortjente dette resultatet. Det var en dårlig dag mot et godt lag, og kombinasjonen gjorde det svært vanskelig.

«Det er nesten umulig å fortsette i Champions League, så vi må gå for det viktigste for oss, som er mesterskapet.

«Vi har vist nederlaget til Besiktas og Leipzig at dette laget har personlighet og vet hvordan de skal stå opp».

Sist gang noen scoret tre mål mot Porto i Champions League var i kvartfinalen mot Arsenal i 2010. Det var Lord Nicklas Bendtner, norsk toppscorer og stolt Rosenborgspiller som sørget for 3 av 5 mål, samme resultat som gårsdagens kamp mot Liverpool.

«Alle snakker om oss tre, men uten laget hadde vi ikke vært noe. De gjør en strålende jobb bakover og gir oss gode baller så vi kan score» sier Mané til BT Sports etter kampen.

Salah er den første Liverpool-spilleren til å score 30 mål i én sesong siden Luis Suárez i 2013/2014-sesongen

Alle skjønner hvorfor Mohamed Salah er elsket av Liverpool fans, han er en fantastisk spiller. Noen få minutter etter første scoring viste han hvor leken han er da han satte retur fra et stolpeskudd signert James Milner. – Han tok imot ballen på en berøring, trikset den over en utrustende keeper på den andre, headet ballen til rette på tredje og trillet inn 0–2 på fjerde.

Porto forsøkte å komme på offensiven i andre omgang, men det åpnet opp forsvaret og slapp igjennom Liverpool på en rekke kontringer, etter 53 minutter trillet Mané inn sitt andre mål.

Etter 69 minutter sendte Milner avgårde en ball til Firmino som la på det fjerde målet og det syvende målet i Champions League denne sesongen.

Hat trick
To scoringer og firemålsseier var ikke nok for Mané, som fem minutter før slutt banket inn en rakett fra utenfor 16-meteren. Pang og så 0–5 og dermed ble han den fjerde Liverpool-spilleren til å score hat trick i Champions League. Før ham hadde kun Michael Owen, Yossi Benayoun og Philippe Coutinho greid det.

Det er ingen som tror at Porto om tre uker skal klare å slå Liverpool med 6 mål i returoppgjøret på Anfield. – Liverpool er klare for kvartfinalen.

FC Porto – Liverpool 0-5
Champions League
25′ 0-1 Sadio Mané
29′ 0-2 Mohamed Salah
53′ 0-3 Sadio Mané
69′ 0-4 Roberto Firmino
85′ 0-5 Sadio Mané