Kevin de Bruyne og Erling Haaland i det perfekte fotballekteskapet. (foto: Manchester CIty)

Erling Haaland hamret inn fem scoringer på 77 minutter mot Luton i FA Cup-kampen på tirsdag, en helt rå prestasjon i seg selv. Bak statistikken ligger det likevel en delforklaring som heter Kevin de Bruyne.

Vi så det forrige sesong. Ingen assisterte Haaland mer i hans scoringsrekord-sesong enn belgieren, etter lengre skade på De Bruyne denne sesongen har det gått litt tråere for 23-åringen, men nå er begge tilbake på banen og i form. På tirsdag ble det 4 assists fra De Bruyne på Haalands fem scoringer.

LES: Svært god grunn til at Ten Hag ikke har gitt opp sin favorittspiller

Pep Guardiola forklarer forholdet.

-Kevin har bruk for spillere som Erling, Erling har bruk for spillere som Kevin… Hva kan jeg si? Det var virkelig, virkelig bra. Erling er hot og De Bruyne… Samarbeidet deres var perfekt, skryter Guardiola etter kampen.

Vi blir derfor litt matte av tanken på å miste Kevin de Bruyne til saudiarabisk liga, men noen signaler er tydeligvis sendt ut. For ifølge The Times har de fire største saudiarabiske klubbene (sponses alle av landets statlige investeringsfond) Citys playmaker øverst på ønskelista i sommer.

Kontrakten til De Bruyne går ut sommeren 2025, så det er i sommer det må skje. Enten forlengelse for City, eller salg. Vi kan ikke skjønne at spilleren som allerede er Premier Leagues best betalte og spiller for verdens beste klubb i den mestproduserende duoen med Haaland, skulle finne noen motivasjon i å følge saudiarabiske penger ut av UEFA-sonen i en alder av 33.

Men helt trygge er vi ikke.

Alt du trenger å vite: Manchester City – Manchester United

ENGELSKE KLUBBER: Spansk media: Arsenal gjør seg klar for å raide Barcelona-akademiet