Regner med godt salg av Oliver Berg t-skjorten

Med det spillet som den norske angripende midtbanespilleren Oliver Berg leverte sist sesong for Kalmar var fansen svært nervøse for å miste han til en konkurrent i Allsvenskan. – Det manglet ikke på tilbud fra større klubber men Berg, som har det som plommen i egget har bestemt seg for å bli.

28 gamle Oliver Berg, som ar en av de beste i Allsvenskan sist sesong har forlenget sin kontrakt med Kalmar FF ut 2023.

Les: Jürgen Klopp er helt sikker på det kommer til å gå bra også etter sommeren 2024


«Det har ikke vært aktuelt å flytte innenfor Sverige», sier Berg til svenske Fotbollskanalen.

Berg var med å løfte opp Kalmar til en sjetteplass i Allsvenskan med sine tolv mål og fem målgivende pasninger. – Etter sesongen ble Berg til og med nominert til årets mest verdifulle spiller i Allsvenskan Grand Prix.

Nå er det klart at Berg forlenger kontrakten med KFF. Nordmannen har kalkulert en ny avtale som strekker seg over 2023-sesongen og kan dermed ikke gå av som sjef etter 2022-sesongen.

«Det føles kjempebra. Det er ingen tvil om at jeg skal være her og kjøre, så det er deilig å ha det klart»

Har det vært interesse fra helsvenske klubber?
– Jeg kan bare litt om det, så jeg har egentlig ingenting å kommentere. Det har ikke vært aktuelt å flytte innenfor Sverige. Man skal aldri si aldri, men det er den følelsen jeg har. Fotballen jeg vil spille og måten vi spiller på her … da føles det ikke verdt å bytte den ut med noe annet i Sverige.

Les: Tottenham bommet på Adama Traoré – går for engelsk u-landslagsspiller til sommeren

Drømmer du fortsatt om større ligaer?
– Jeg har alltid mål for større ligaer, men jeg drives mye av å jobbe med små detaljer i spillet og hvordan jeg kan utvikle meg. Det kan jeg gjøre her i Kalmar. Men jeg drømmer om det store der ute, og hvis jeg blir god nok kommer det kanskje.

Videre håper Berg at KFF kan gjøre en enda bedre sesong enn i fjor.

– Det har vært noen endringer selvfølgelig, men akkurat nå føles det spennende. Det er ting vi er lenger fremme i nå enn i fjor og det er veldig interessante egenskaper vi har tilegnet oss. Det føles som om vi er like gode i år som i fjor.

Sportssjef Jörgen Petersson er svært fornøyd med å ha klart å forlenge kontrakten med en av lagets nøkkelspillere.

– Det er en gledelig beskjed til forbundet og dets støttespillere at vi har lykkes med å sikre Oliver Berg utover sesongen 2023. Han er en spiller som har gjort inntrykk både på og utenfor banen. Han er en leder som viser vei gjennom sin måte å være på banen på, til alltid å være godt forberedt og fungerer som en trenerspiller på banen. En veldig viktig brikke i troppen vår. Vi har hatt en dialog lenge med ambisjon fra begge to om å nå målet med den løsningen som er nå, sier Petersson i en kommentar.