(c) bilde: Malmö FF: Isak Ssewankambo

Det kan tenkes at Molde nå tenker som serieleder etter to kamper at det er så langt ned til Rosenborg som bare har et poeng at de kan slappe av litt og la Isak Ssewankambo til Allsvenskan og storklubben Malmö FF.

Det kan også tenkes de i prinsippet ikke hadde noe valg, for den 22 år gamle midtbanespilleren hadde potensialet til å bli en meget viktig Moldespiller. – Nå er han lånt ut frem til 20 juli, med en innbakt kjøpsopsjon.

Les: Skal spille i OBOS-Ligaen for å bli knallgod

Isak Ssewankambo er svensk og forlot sin Lärje-Angered IF for å bli en del av Chelsea sitt akedemi i 2012. Derfra gikk veien videre til den nederlandske NAC Breda, hvor han også fikk sin senior debut 18 år gammel.

Før han ble hentet til Molde av manager Ole Gunnar Solskjær foran 2016 sesongen var han Championship klubben Derby. Siden overgangen til Eliteserien har han spilt 26 kamper.

Med over 40 landskamper på U17, U19 og U21 nivåer for Sverige, har han fått bred internasjonal erfaring.

Spilleren slutter seg til Malmö FF etter samlingen av U21 landslaget, som begynner på mandag.

Daniel Andersson, sportsansvarlig Malmö FF:

«Han gikk tidlig i utlandet og har fått god erfaring fra spill i flere land. Roland Nilsson har gitt ham stor tillit til U21 landslaget, og han har gjort det veldig bra.»

«Han er sterk, rask, taktisk kunnskapsrik og har et godt spill av lidenskap. Det er en nyttig spiller med stort potensial ennå ikke fullt ut blomstret. Jeg håper han kan gjøre det med oss»

Isak Ssewankambo er også veldig fornøyd og sier til klubbens nettsider

«MFF er en stor klubb. Gode spillere og godt presser på kampene. Det føles som hele byen elsker laget. Det var smigrende å høre om interessen, og da var det ikke vanskelig å bestemme seg».