Hamkam har nedsatt antallet på kampene. Foto: Hamkam.no

De to neste hjemmekampene til OBOS-liga-klubben HamKam blir ikke spilt med normal antall tilskuere, maks antall er redusert.

Til søndagens kamp mot Åsane, samt hjemmekampen mot Ull/Kisa 7. november, er det kun personer fra supporterklubben (Banden) som får slippe inn, opplyser klubben på sine nettsider.

LES: Manchester United er visst fortsatt målet

– Vi i HamKam tar selvsagt hensyn til rådene og påleggene som kommer for eliteidretten i Hamar, sier daglig leder John Anders Rise, og legger til at han likevel håper de strenge reglene er midlertidige.

Klubben kjemper en knallhard kamp for overlevelse i den nest øverste divisjonen i Norsk fotball. Etter at Kjetil Rekdal overtok har klubben klatret fra sisteplass og opp til en tolvteplass på tabellen.

– Til kampene mot Åsane (01.11) og Ull/Kisa (07.11) vil supporterne våre i Banden få tilgang til alle 20 billettene. Om de stramme smittevernreglene vil strekke seg lenger enn 14 dager, vil vi se på hvordan vi eventuelt skal fordele billettene i de øvrige hjemmekampene denne sesongen, sier Rise.

LES: MFK imponerte: Nå venter toppkampen mot «The Gunners»

I tillegg til 20 tilskuere vil HamKam engasjere et minimum av frivillige, for å sørge for at arrangementet går som ønsket. Alle de som skal være frivillige vil bli kontaktet av klubben. Media vil også få begrenset tilgang til Briskeby søndag, heter det i en pressemelding fra klubben.

Torsdag kom det en rekke nye tiltak i regi av Hamar kommune som følge av det pågående smitteutbruddet i regionen. Disse omfatter blant annet at kun 20 personer kan samles på offentlig sted når det er et arrangement i privat regi. I tillegg stanses alle fritidsaktiviteter, men elite-/toppidrett på seniornivå kan gjennomføre kamper og treninger som normalt.

LES: Tyskland har snudd: Grunnet økende smitte