Genistreken som vil feste seg i historiebøkene. (foto: united, twitter)

Den engelske ligaen og klubbene følger som resten av befolkningen daglig med på med virusspredning og omfang. Målet er å gjennomføre sesongen på en forsvarlig måte. På neste videomøte med de tyve medlemssklubbene, legges det frem et nytt forslag fra ligaen.

Denne gangen er det noe helt konkret uavhengig av hva viruset måtte «finne på av jævelskap».

Lønnskutt.

Drømmen er at Premier League-kamper så smått kan begynne å spilles i vår/tidlig sommer, men ifølge ESPN har flere i ligasystemet innsett at viruset ikke lar seg påvirke av ønsketenkning, og har begynt å planlegge en lengre periode fritt for kamper.

Sted står om «overlevelse» for klubbene.

Les: Messi for puslete for Premier League? Her er status etter 34 kamper mot engelske lag

ESPNs kilde hevder at ledelsen i Premier League jobber med et forslag som skal be samtlige spillere om å godta et lønnskutt.

Klubbene har over natten tapt inntekter på billettsalg og TV-rettighetene. Selv om de fleste klubbene i Premier League er rustet for noen tøffe tider, er det bare de aller største og rikeste som kan holde hodet over vann over en lengre periode.

Et felles lønnskutt hos spillerne vil styrke klubbenes økonomiske ryggrad og vise resten av samfunnet at fotballstjernene innser at de er i samme båt som resten av verdens arbeidstakere som må godta permitteringer, oppsigelse og lønnskutt.

Videomøtet hos Premier League er satt til 3. april. Ikke noe å tenke på, just do it!

Les: Spansk media: Griezmann tar over United-drakten til Sanchez