Jonatan Braut Brunes

Planen var var 21 år gamle Jonatan Braut Brunes skulle tilbringe hele sesongen på Sørlandet, men da Strømsgodset solgte spissen Lars-Jørgen Salvesen til Bodø/Glimt startet drammenslaget jakten på en erstatter. – Det gir ringvirkninger for Brunes som kalles tilbake til Åråsen.

Start, som planla for opprykk til Eliteserien selv uten tilgang til bettingpenger fra sine tidligere eiere er i praksis allerede hektet av. – De ligger hele 19.poeng bak Brann som leder OBOS-Ligaen med god margin.

Les: Dansk media: Rosenborg klar med signering av dansk senterforward

Jonatan Braut Brunes er toppscorer på et tafatt Start-lag. Hans innsats vekket interessen til Strømsgodset sine hovedtrenere.

Lillestrøm velger å hente Brunes tilbake midt i låneperioden slik de har mulighet til i følge avtalen. Årsaken er at de er «i dialog med en annen klubb om salg av spilleren». Strømsgodset er den potensielle kjøperen.

Drammenserne er på spissjakt etter salget av Lars-Jørgen Salvesen til Bodø/Glimt.

Braut Brunes er toppscorer i 1. divisjon med 12 mål på 14 kamper. Jærbuen er fetter av Erling Braut Haaland.

«Vi ønsker å takke Jonatan for hans tid hos oss, og ønsker han lykke til videre. Jonatan er godt likt av alle i klubben, og er hjertelig velkommen tilbake her på Sørlandet», skriver Start i en uttalelse.

Kristiansand-klubben legger til at han ikke er med i søndagens tropp mot Fredrikstad på grunn av sykdom. Hans siste kamp ble dermed 0-0-møtet med Mjøndalen.

LES: Barcelona bekrefter: Frenkie de Jong styrer showet

Start ligger på 9.-plass med 23 poeng.