Thomas Rekdal med norsk flagg og kapteinsbind

Onkel Kjetil Rekdal spilte i fransk, belgisk og tysk fotball, for Thomas Rekdal ser det ut som om det er engelsk fotball som frister mest.  Også pappa Sindre Rekdal var utenlandsproff, men hadde ikke en like betydelig karriere som sin bror. Han spilte i Belgia. 

17 år gamle Thomas Rekdal er på utgående avtale med Fredrikstad som blir værende i PostNord minst en sesong til.

Les: Fredrikstad: Opp som en løve og ned som en skinnfell

Navnet Rekdal er selvsagt en fordel, men Thomas har viste et unikt fotballtalent i ung alder. Pappa Sindre Rekdal har snakket med Eurosport;

«Det mangler ikke på mulighetene»

«Nå mot slutten av sesongen har det ballet litt på seg. Mange klubber og agenter har henvendt seg den siste tiden»

Thomas Rekdal som har ved flere anledninger vært kaptein for det norske G17 landslaget og spilt fast for Fredrikstad skal nå som sesongen er over dra og trene med en engelsk klubb.  Fredrikstad var naturlig nok opptatt av å kunne forlenge avtalen, men det som trengs nå er spill på høyere nivå.

Les: Chelsea-sliteren Cole gir seg

Det er usikkert om det blir England, for det er mye å velge imellom, flere Eliteserieklubber skal være interessert, men vi vet ikke om Start som Kjetil Rekdal trener er en av de.

Pappa Rekdal forteller:  «Det har vært toppklubber fra Tyskland og Serie A, for å nevne noe. Flere andre land også. Nå handler det om å finne ut hva som er best for hans utvikling, men det er selvsagt smigrende når store klubber henvender seg»

Det som trekker ned er faktisk kunstgressbaner som det er mye av både i Eliteserien og OBOS-Ligaen.  «Det er mye kunstgress i Eliteserien og OBOS-ligaen, og det må man ta med i beregningen her. Man spiller på en helt annen måte her enn i utlandet på grunn av dekket. Om Thomas blir værende i Norge så får han bare enda flere år på kunstgress. Jeg vet ikke om det er gunstig på sikt».

Han refererer til den danske landslagssjefen Åge Hareide, som tidligere i år mente kunstgressbaner burde være forbudt i Norge overfor Dagbladet.

Han er tydelig på at det er mer sannsynlig å spille voksen- og A-lagsfotball ved å bli i Norge. Samtidig er det mange klubber utenfor landegrensene med gode tradisjoner for talentutvikling.