Sean Dyche er uskyldig, men må slite med konsekvensene.

Forrige uke kom sjokkmeldingen til Everton-supporterne. Et solid brudd på Financial Fair Play-reglene har resultert i at Premier League-klubben strippes for 10 poeng på tabellen. Med 14 poeng på 12 kamper betyr dette rutsjebane ned til Burnley på bunn av PL-tabellen. Dette er en historisk streng straff i Premier League, nå skal engelskmennene behandle saken på høyeste nivå.

England er fotball. Så når en Premier League-klubb blir rammet så hardt etter å ha tapt det en uavhengig kommisjon regnet seg frem til å være 124,5 millioner pund (maksgrensen ligger på 105 millioner pund over tre år), da berører det hele det engelske samfunnet.

LES: Sikret EM-billetten – timer senere trakk han seg som landslagstrener

Mener Labour-parlamentsmedlem Ian Byrne fra West Derby, som har fremsatt saken i Underhuset, der dommen skal diskuteres denne uken.

Dette forteller alt om posisjonen fotball har i England. Vi ser ikke helt for oss Stortinget engasjere seg i at en norsk toppklubb frivillig taper gigantbeløp mens de tar opp en plass fra andre i Eliteserien. Premier League er kultur, Premier League er en av Englands store eksportvarer.

ENGELSKE KLUBBER: Steven Gerrard hadde ikke noe valg: Henderson-signeringen måtte på plass

Vi blir ikke overrasket hvis kong Charles III skal si sitt om saken.