Hjem VintersportLangrenn NRK: Johaugs stjerneadvokat vinner 9 av 10 saker
NRK: Johaugs stjerneadvokat vinner 9 av 10 saker

NRK: Johaugs stjerneadvokat vinner 9 av 10 saker

mars 17, 2017

Norges skiforbund har fått en god del kritikk for at de bruker av forbundets penger for å hjelpe Therese Johaug i sin dopingsak så lang og også videre med å hyre inn en dyr stjerneadvokat i ankerunden hos CAS. Argumentet er at andre satsinger lider, noe vi har fått et par eksempler på.

Det mange kritikere glemmer er den enorme positive kraften og interesse hun har gitt skisporten. De inntekter som hun har generert overstiger mange ganger de utgifter som Skiforbundet får ved å forvare henne. Hun er en pengemaskin og interessegenerator alle vil ha tilbake i skisporet i konkurranse så fort som overhodet mulig.

Skiforbundet mener også at Therese Johaug er uten skyld, dermed blir pengehjelpen enda lettere å forklare. Undersøkelser som NRK har gjort viser at den nye advokaten Mike Morgan som regel vinner de dopongsakene han fører, der skal bare være et unntak, dommen mot syklisten Alberto Contador.

Fem endte med frikjenning, to med nedsettelse av straff og en av dommene endte med at CAS la til rette for at en utøver kunne gjennomføre et mesterskap før utestengelsen.

Valget av advokat skal ifølge eksperter være gode nyheter for Therese. CAS er kjent for a ha strenge krav til bevis og har som utgangspunkt at det er opp til utøveren å bevise skyld. FIS som står bak anken gjør det fordi de ønsker en strengere straff enn det Therese har fått, den trenger ikke å bli mye strengere enn de 13 månedene hun har før OL neste år ryker.

Det er bra Therese får den aller beste hjelpen hun kan få i det marerittet hun nå står foran.

Les også: