Amund Grøndahl-Jansen er klar for Mitchelton-Scott. Foto Norges sykkelforbund

Amund Grøndaahl Jansen (26) skal sykle for det australske storlaget Mitchelton-Scott frsa og med neste sesong.

Nordmannen Amund Grøndahl-Jansen har fungert som en viktig hjelperytter for Samennlagtlederen av årets Tour de France Primoz Roglic. Før det var han nest sistemann i spurttoget til Dylan Groenewegen. Hvor han har gjort en klasse jobb for laget.

Nå opplyser hans nye arbeidsgiver Mitchelton-scott på sine nettsider, at nordmannen har skrevet under på en kontrakt ut 2022-sesongen.

I det nye laget er nordmannen tiltenkt rollen som kaptein i klassikerløpene og skal bidra med mer utholdenhet.

– Fra utsiden er det et lag som ser bra ut, og jeg er nysgjerrig på hvordan det vil være som rytter. Det er alltid et av lagene som gjør det best, siteres Grøndahl Jansen på av sitt nye lag.

Det var først TV2 som meldte at nordmannen var på vei bort fra Jumbo-Visma og at hans neste stoppested mest sannsynlig ville bli Mitchelton-Scott.

– Personlig går jeg for å oppnå resultater i brosteinsklassikerne på våren. Det er mitt store mål de to neste årene. Resten av sesongen vil jeg prestere og hjelpe andre ryttere til å få resultater, forklarer han.’

Laget ble startet i 2012 og har siden den gang vært en maktfaktor.

Yates-tvillingene, Simon og Adam, og Estéban Chaves er i inneværende sesong de store navnene på laget, men det australske mannskapet har ingen virkelig store profiler i brosteinsklassikerne – hvor Grøndahl Jansen de siste årene har vist sin styrke.

Fra og med neste sesong skal også Michael Matthews til det australske laget.